TIVAT: Pronađeno oružje i municija

Službenici Uprave policije MUP-a – Odeljenja bezbednosti Tivat su danas u jutarnjim časovima lišili slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 16:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
TIVAT: Pronadeno oruzje i municija

Naime, službenici OB Tivat su, 19.05.2017. godine u jutarnjim časovima, postupajući shodno operativnim saznanjima, u koordinaciji sa državnim tužioce u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a  shodno prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres kuće i drugih prostorija S.R. (56) iz Tivta. Tom prilikom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška tkz. Pap, cal. 7,62 mm sa osamnaest komada municije, ručno pravljeni pištolj sa više komada sačme - municije, deset električnih detonatorskih kapisla i nekoliko parčadi sporogorećih i brzogorećih štapina za aktiviranje kapisli.

 Nadalje, današnjim pretresom u dvorištu kuće pronađeno je i 8 putničkih motornih vozila, sa i bez registarskih oznka koja će biti predmet dalje kriminalističke obrade službenika policije uz koordinaciju sa Osnovnim državnim tužiocem u Kotoru. 

Pronađeno oružje, municija i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

Komentari: 1

19. 05. 2017 - 17:03

----------------------------------- Nemoguce je takve razoruzati . Dovucene su ogromne svakojakog oruzja sa ratista i nude se za sitan novac a do oruzja dolaze provalama ili rucnom izradom .Ljudi su stekli iskustva i vjestine svakavih alata i materijala .
Novi komentar