Liješevićevi "Čuvari" na festivalu u Banjaluci

Komad Gradskog pozorišta „Čuvari tvog poštenja“ sa Večernje scene, biće večeras na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci od 20 časova.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 17:01 Promjenite veličinu teksta: A A A
Lijesevicevi Cuvari na festivalu  u Banjaluci

Autorski projekat Borisa Liješevića, nastao saradnjom sa glumačkim ansamblom kojeg čine: Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Emir Ćatović, Branka Femić, Željko Radunović, Katarina Krek, Ivona Čović-Jaćimović, Sanja Popović, Pavle Ilić, Branko Ilić i Simo Trebješanin, dio je takmičarske selekcije jubilarnog 20. Teatar festa „Petar Kočić“.

U autorskom timu predstave su i Rambo Amadeus koji je uradio muziku, Gorčin Stojanović kao scenograf, kostimografkinja Tijana Todorović i dramaturškinja Stela Mišković.

- Moje predstave su neki pokušaj da se snađemo, da vidimo gdje smo, da razumijemo svijet oko sebe i te nove pojave na koje nas roditelji nisu učili, za koje nismo vaspitavani. Mi smo vaspitavani za ono: budi dobar, uči, radi, trudi se, služi vojsku... i biće sve u redu. Odjednom, sve smo dobro uradili, a nalazimo se na nekoj ledini, bez ičega, bez ijednog riješenog pitanja, dok su neki drugi - koji su zaobilazili sve te stepenike - sve riješili – kazao je Liješević.

Na ovogodišnjem Teatar festu „Petar Kočić“, koji se održava od 17. do 24. maja, biće odigrano sedam predstava pozorišta iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Pored Gradskog pozorišta, u konkurenciji su i „Trudna priča“, u režiji Lidije Dedović Teatra „Komedija“ iz Skoplja, „Jesenja sonata“ u režiji Jagoša Markovića Ateljea 212 i  Grada teatra Budva, „Pluća“ u režiji Aide Bukvić Exit teatra i Gradskog kazališta iz Siska, „Novo doba“ u režiji Dina Mustafića Bitef teatra iz Beograda i Arthuba iz Sarajeva, „Moje dete“ u režiji Ane Đorđević Beogradskog dramskog pozorišta i „Julije Cezar“ u režiji Kokana Mladenovića Narodnog pozorišta iz Sombora, Grad teatra Budva i CZK Svilajnca.

K.J.

Foto: Gradsko pozorište/A. Kašćelan

Komentari: 0

Novi komentar