Adaptacija Urgentnog centra počinje u nedjelju

U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u nedjelju će početi adaptacija podova, a projekat se realizuje donacijom Turske agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 18:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su saopštili iz KCCG, Urgentni centar je jedna od najoperećenijih organizacionih jedinica te zdravstvene ustanove, sa velikom frekvencijom pacijenata i njihovih pratilaca.

U prethodna četiri mjeseca za medicinsku pomoć obratilo se preko 24 hiljade, pacijenata ili u prosjeku preko 200 pacijenata dnevno.

"Ovaj podatak dovoljno govori o neophodnosti stalnog ulaganja u Urgentni centar, naročito zbog činjenice da medicinsko osoblje mora imati adekvatne uslove da brzo interveniše u zbrinjavanju svih, naročito životno ugroženih pacijenata", kaže se u saopštenju.

KCCG se zahvalio TIKI, koja, kako se navodi, vrijednim donacijama na svim segmentima doprinosi stvaranju optimalnih uslova u Crnoj Gori.

"Molimo građane koji u toku jednonedjeljnih izvođenja radova, bilo kao pacijenti ili njihovi pratioci, budu imali potrebu da borave u Urgentnom centru, imaju strpljenja i razumijevanja", kaže se u saopštenju.

Komentari: 1

papuce

19. 05. 2017 - 22:54

Oce li si izuvati ispred da ne uflekaju novi pod ?
Novi komentar