Rusija: Avione koalicije zapadno od Eufrata smatramo metama

Svi avioni međunarodne koalicije koju predvode SAD a koji lete zapadno od Eufrata "će biti posmatrani" i "smatrani metama" ruske protivvazdušne odbrane u Siriji, saopštila je ruska vojska.
Objavljeno: 19. 06. 2017 - 14:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Avioni i dronovi međunarodne koalicije koji se nađu zapadno od Eufrata će biti posmatrani i smatrani metama i protivvazdušnih sistema na zemlji i aviona", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ovaj ruski potez dolazi nakon što su Amerikanci potvrdili da su u nedjelju oborili sirijski vojni avion kod grada Tabka.

Moskva je optužila Vašington da nije upozorio rusku vojsku da će oboriti taj avion, a Asošiejted pres je prenio da je rusko Ministarstvo obrane od SAD zatražilo da obrazloži zašto je avion oboren.

Rusija je ranije danas obaranje sirijskog "Su-22" nazvala "aktom agresije" i suspendovala koordinaciju sa SAD u takozvanim "zonama deeskalacije" u Siriji.

Rusko ministarstvo je navelo da smatra da obaranje sirijskog aviona pokazuje da se Vašington namjerno ne drži svojih obaveze prema sporazumu o de-eskalaciji.

Američka vojska je potvrdila da je američki "F-18 Super Hornet" oborio avion sirijske vlade "SU-22" pošto je ta letjelica bombardovala područja u blizini američkih partnerskih snaga, kod sirijskog grada Tabka.

N1

Komentari: 4

dronovi

19. 06. 2017 - 15:16

Obaranjem sirijskog aviona Amerika je potvrdila sto su svi znali od pocetka a to je da je ona sponzor sirijske tragedije i komandant dzihadista . Posto se ocigledno ide na podjelu Ruskije bi trebali braniti bar dio teritorije.
please

19. 06. 2017 - 19:05

ne lupetaj. Da bi se ove teme diskutovale potrebna je informisanost sira od par srpskih portal I ponesto u glavi osim srpstva. Vi ste samo grupa pravoslavno cirilicnih navijaca
lijepo kad

19. 06. 2017 - 21:36

ti sjedis u generalstabu pa sve znas . Nagulili su ga svjetski dzandari jer se ukljucio i Iran i probijen je direktan koridor iako su klauboji pokusali to sprijecit . Pakuj opremu da branis saveznike . --------------------------------------- Na pomolu je najopasnija bitka za Siriju, nešto na što su iranske snage čekale godinama - direktan sukob protiv američke vojske u pustinji
Pricas gluposti

19. 06. 2017 - 22:09

i odmah se vidi da nemas pojma o strategiji a da ne pricamo o globalnoj politici. Blago doma.
Novi komentar