Šehović – Aleksić: Nismo dobili pritužbe povodom ćirilice

Propisi koji obezbjeđuju ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma u dijelu izdavanja svjedočanstava u školama su jasni, a Ministarstvo do sada nije formalno dobilo niti jednu pritužbu tim povodom, zbog čega nije ni bilo u prilici da reaguje na bilo kakvu eventualnu nepravilnost, ukoliko ih je bilo - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
Objavljeno: 19. 06. 2017 - 15:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Ministarstvo je, nezavisno od toga, već uputilo dodatni dopis svim osnovnim i srednjim obrazovno - vaspitnim ustanovama na teritoriji Crne Gore, u kome podsjećamo na obaveze koje proizilaze iz Pravilnika o sadržini javnih isprava u školama, a koje podrazumijevaju da se svjedočanstva izdaju na onom pismu za koje se roditelj tj. učenik opredijeli'', - saopšteno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića sa predstavnicima Demokratskog fronta - g. Budimirom Aleksićem i g. Milunom Zogovićem, te profesoricom i predsjednicom Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva, Gordanom Krcunović.

 

Komentari: 2

nina

19. 06. 2017 - 15:46

Ovo je jos jedna u nizu propalih akcija DF-a kojima se podriva i narusava medjunacionalni život i sklad u CG, a koji im očito smeta. Aleksić koji je politički penzioner nema čime da se bavi nego neistinama. Ja sam prosvjetni radnik i nijesam naišla na nečije primjedbe u korišćenju pisma. Svaki učenik je imao priliku da traži da mu se izdaju svjedocanstva na pismu koje hoće. Meni smeta da su matične knjige-upisnice štampane ćirilicom, pa tražim od ministra da to isprave, jer smatram da sve službeni akti moraju biti štampani pismom većinskog naroda u CG, a to smo mi Crnogorci.Kako bi bilo da u Srbiji traži crnogorska manjina da se štampaju svjedocanstva latinicom????
beautiful Montenegro

20. 06. 2017 - 01:54

nina, KRALJICA! Podržavam!
Novi komentar