Hrvati na Crnu Goru bez četvorice NBA igrača

Selektor Hrvatske Aleksandar Aco Petrović skratio je spisak igrača na koje računa za Eurobasket na 11 igrača, kojima će biti priključen kvartet iz B selekcije.
Objavljeno: 15. 07. 2017 - 16:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Hrvati na Crnu Goru bez cetvorice NBA igraca

U B timu Hrvatske za turnir u Kini su: Josip Bilinovac, Marjan Čakarun, Ivan Ramljak, Domagoj Bošnjak, Martin Junaković, Henrik Sirko, Luka Božić, Dominik Mavra, Antonio Vranković, Ivan Buva, Jakov Mustapić i Tomislav Zubčić.

Petrović na raspolaganju ima svoje ključne igrače među kojima su i tri NBA zvijezde.

Za nastup na EP u septembru konkurišu: Dario Šarić, Roko Leni Ukić, Marko Popović, Miro Bilan, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Luka Žorić, Dragan Bender, Darko Planinić.

Na spisku nema preostale četvorice igrača iz NBA – Marija Hezonje, Ante Žižića, Ivice Zubca i Damjana Rudeža, koji su odlučili da ljeto posvete individualnom napretku pred novu NBA sezonu.

Iz B tima koji nastupa na Kupu Borislava Stankovića u Kini Petrović će priključiti jednog plejmejkera, beka, nisko krilo i jednog centra.

"To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje Evropsko prvenstvo", rekao je Aco Petrović.

Hrvatska pripreme počinje 27. jula, a na EP će igrati u Grupi C u Bukureštu sa domaćinom Rumunijom, Mađarskom, Češkom, Crnom Gorom i Španijom.

Četiri najbolja tima plasiraće se u plej-of fazu u Istanbul. Eurobasket 2017. počinje 31. avgista, finale je 17. septembra.

Komentari: 0

Novi komentar