Sutomore: Požar na Golom brdu pod kontrolom (Foto)

Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspjeli su oko 20 i 30 časova da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17 i 30 časova rasplamsao na Golom brdu.
Objavljeno: 16. 07. 2017 - 22:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na licu mjesta nalazi se preko 20 vozila i 50 vatrogasaca.

Požar je buknuo prvo u Spičanskom polju odakle se, nošen jakim vjetrom, prenio na šumu na Golom brdu sa strane prema Maljeviku.

Načelnik Službe zaštite u Baru Velizar Čađenović potvrdio je za Jedro da je situacija „veoma ozbiljna“ i da je riječ o najopasnijem požaru sa kojim se barski vatrogasci bore ove godine. On je potvrdio da su uspjeli da odbiju požar od kuća prema kojima se vatra bila spustila, ponegdje i na samo par desetina metara.

1607sutomore1Prema riječima očevidaca, plamen se spustio na ispod 50-tak metara od kuća koje su najbliže Golom brdu. Vatrogascima gašenje otežava jak vjetar koji stalno mijenja smjer. U prvom naletu vatrene stiije morali su da spašavaju dvije kuće od požara, a oko Crkve Svete Petke na Maljeviku okupilo se više vjernika kako bi pomogli u odbrani bogomolje od požara.

U pomoć vatrogascima priskočila je i Mornarica Vojske Crne Gore.

Na magistralnom putu od Sutomora ka Baru i u pravcu Čanja formirane su kilometarske kolone, jer je zbog požara došlo do naglog odlaska kupača sa sutomorske plaže.

Izvor i foto: Jedro.Me/Zijo Madžurić

1607sutomore2

Komentari: 0

Novi komentar