U Bigovi odbranjene prve kuće, iseljeno stanovništvo, situacija kritična

Požar se, ipak, nošen burom, proširio na svega nekoliko metara od prvih kuća u naselju Bigova. One su, ipak, odbranjene.
Objavljeno: 17. 07. 2017 - 10:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

– Ovo je katastrofa, oko 8 sati vatra je prebacila na dio, koji smo mislili da neće, kuće su ugrožebe, naselje je ugroženo, stanovnici su napustili domove u donje selo. Sve kuće su maltene zarobljene vatrom –  je predsjednik MZ Bigova, Stevan Lazarević za Radio Jadran.
Avioni ne mogu da gase, jer je jak vjetar, dodaje on.

Cijelu noć su vatrogasci i mještani na terenu, u borbi s vjetrom i vatrom. Tivatskim vatrogascima pomažu i budvanski, ali gori na deset mjesta i nemoguće je sve postići i stići sa šmkovima, kaže Lazarević.

Komentari: 3

Starac Foco

17. 07. 2017 - 10:31

Ovo ne pamtim u svom dugom zivotu.Neo sabotira citavu bivsu Jugu.
neso

17. 07. 2017 - 11:43

oVO JE STRAŠNO. OVO SU NAMJERNI POŽARI KOJE PRAVE PIROMANI I LJUDI KOJI MRZE I SEBE I DERUGOG. PARTIJA PENZUIONERA PIR SA OPŠINSKIM RUKOVODSTVOM I PREDSJEDNIKOM PARTIJE JOKSIMOVIĆEM EVO DVA DANA GASE POŽAR. SVEŠTENICI IZ PODGORICE BRANKO VUJAČIĆ I PREDRAG ŠĆEPANOVIĆ TAKODJE AKTIVNO GASE POŽAR. SVAKA ČAST.
neinformisani-prevareni...

17. 07. 2017 - 12:14

...pita jel te ,dal je moguće da stanbene i z b e sa gornje slike-pejsaž prepoznatljiv "DIVLJA GRADNJA MADE IN DONJA BANDA OD GRBLJA IZAZVANI POŽARIMA OD 1973 GODINE (PUNANE 44 GODINE)"-IMAJU SVOJU "REGULARNOST-U "dup-lup" kOTORA U PASANA VREMENA IZ DOBA l a k e j a KASAPINA SA DEDINJA? SVE JE DRUGO U DOMENU SPEKULACIJA....GORI VATRA-O TROŠKU NARODA..EVO BREZ MALO TRI DECENIJE...?!
Novi komentar