HN: Požar na Luštici i dalje traje, potrebna pomoć svih

Borba sa požarom na Luštici i dalje traje. U gašenje su zajednički uključene snage službi zaštite i spasavanja Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, DVD Krtoli, brojni mještani i privrednici, koji se sa vatrenom stihijom bore non-stop - navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.
Objavljeno: 17. 07. 2017 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Jak vjetar koji je duvao tokom cijele noći rasplamsavao je vatru i otežavao da se situacija stavi pod kontrolu. Trenutno je najugroženije selo Begovići i šira okolina, a situacija je alarmantna i na području Rta Veslo i Tijesne luke.  Većina stanovništva i turisti sa tog područja već su evakuisani. Do sada je njih oko 80 brodovima prevezeno do Škvera, a evakuacija i dalje traje'', ističe se u saopštenju.

Kako dodaju Opština Herceg Novi nastoji da obezbijedi privremeni smještaj za sve. 

''Apelujemo na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju i jave se call centru Opštine Herceg Novi, na broj telefona 19800. Takođe, apelujemo na sve građane da se aktivno uključe u akciju gašenja požara. Pozivamo sve koji su zainteresovani i u mogućnosti da se jave na isti broj – 19800, gdje mogu dobiti informacije o prevozu do Luštice'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar