„Nikšičko ledno“ peti singl benda "VIII2"

Bend VIII2 je nedavno izbacio svoj peti singl „Nikšičko ledno“. Pjesma je imala pomalo nesvakidašnju premijeru, pa se desetak dana vrti isključivo na radiju.
Objavljeno: 17. 07. 2017 - 12:29 Promjenite veličinu teksta: A A A
„Niksicko ledno“ peti singl benda VIII2

„Odlučili smo se za ovaj korak prije svega kako bi odali počast Radiju (sa velikim R), tom divnom i pomalo zapostavljenom mediju. Htjeli smo da se pjesma za početak samo sluša i da ta konzumacija ne bude instant, već onakva kakva je nekada bila, zvučna, bez gledanja. Da pjesma dođe do vas kad ne očekujete i da se sledeći susret ne riješava sa par klikova, već da ga čekate. Ima toliko ljepote u toj neizvjesnosti koje je sve manje. S druge strane, deset dana se danas čini kao vječnost, pa smo u međuvremenu dobili veliki broj zahtjeva da pjesmu okačimo onlajn i naravno morali smo izaći u susret publici. Kako smo se usput dovoljnoizigrali i kao ispunili zamišljeno, od danas je svi mogu čuti i na YouTube i sličnim servisima“, kaže frontmen benda Vanja Radovanović.

Muziku i tekst je pisao Vanja, dok je za aranžman i produkciju je bio zadužen Bole Martinović, koji je otkrio kakvu je ulogu u aranžmanu imala jedna prazna limenka: „Pored toga što pjesma počinje otvaranjem limenke piva, taj zvuk uz bubanj, dominira i u ritam sekciji, pogotovo na početku pjesme. Sve ono što obično sviraju perkusije „odsvirano“ je na praznoj limenci, pogodićete već kojeg brenda.“

„Iako naslov sugeriše da je pjesma o pivu, ako obratite pažnju vidjećete da se pivo čak i ne pominje.Ona govori o momentu, sekundama, kada poslije napornog dana i gomile svakodnevnih problema, podigneš tu čašu i ne misliš ni na šta, no da se samo prepustiš trenutku. Ništa više. Ali prihvatićemo i sve druge interpretacije na temu.“ zaključuje Vanja.

CREDITS:

Muzika & tekst: Vanja Radovanović

Aranžman& produkcija: Bole Martinović

Bubnjevi: Ivan Perović

Bas gitara: Branko Koprivica

Akustična guitara, mandolina: Vanja Radovanović

Klavir, elektricne gitare, limenka piva, programing, harmonika: Bole Martinović

Prateći vokali: Vanja Radovanović i Ivan Perović

Strašni "HE!" vokali: Branko Koprivica

Snimanje bubnja: Goran Antović@ SupremeTracks Studio, Beograd

Snimanje & editing: Bole Martinović @ Studio B.E.B.A., Kotor

Miks & mastering: Goran Antović @ SupremeTracks Studio, Beograd

 </p>

Komentari: 0

Novi komentar