Prepoznati veliki potencijali CG i Ukrajine u oblasti turizma i investicija

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović sastao se danas sa počasnim konzulom Ukrajine u Crnoj Gori, Predragom Milovićem.
Objavljeno: 17. 07. 2017 - 18:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju Crne Gore i Ukrajine kada je riječ o boljoj promociji turističke ponude obiju zemalja. S tim u vezi, počasni konzul Milović istakao je da su ukrajinski investitori prisutni na crnogorskom tržištu ali da je neophodno uspostaviti zajednički model u cilju unapređenja saradnje sa istima.

Shodno tome, ministar Radulović izrazio je spremnost da pruži podršku u prevazilaženju eventualnih izazova u poslovanju ukrajinskih investitora. 

U cilju daljeg unapređenja bilateralnih odnosa sa naglaskom na ekonomski i naučni segment, počasni konzul Milović je ministra Radulovića informisao o pripremama za održavanje sastanka na visokom nivou na kojem bi bili predstavljeni potencijali Crne Gore u oblasti turizma i investija, a čije održavanje je planirano za kraj septembra tekuće godine.

Sastanku bi, pored resornih ministara obiju država, učestvovali i predstavnici Evropske akademije nauka, umjetnosti i književnosti. Ovom prilikom, on je ministru Raduloviću uputio poziv za učešće, imajući u vidu značaj sastanka za promociju crnogorske turističke i investicione ponude.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će bilateralna saradnja dviju zemalja nastaviti da ide uzlaznim tokom u narednom periodu.

Komentari: 1

Sovereign

17. 07. 2017 - 19:33

Ако вас хохли не спасу неће нико. Таман сте једни за друге.
Novi komentar