Vujanović: Intenzivirati saradnju sa Italijom nakon ulaska u NATO

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanu ambasadorku Crne Gore u Republici Italiji Sanju Vlahović pred preuzimanje ambasadorske dužnosti u Rimu.
Objavljeno: 27. 07. 2017 - 12:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

-Predsjednik Vujanović je naglasio posebnu vrijednost saradnje sa Republikom Italijom ocjenjujući da je naše članstvo u NATO-u šansa unapređenja saradnje i intenziviranja partnerstva. Iskazao je poštovanje za maksimalnu posvećenost novimenovane ambasadorke u saradnji sa Italijom u period dok je obavljala dužnost ministarke nauke kada je i potpisan međudržavni Sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji. Ovaj sporazum je bio osnova za Sporazum sa Nacionalnim savjetom za nauku Italije, na temelju koga su realizovani i ostvaruju se brojni projekti u oblasti obrazovanja nauke i kulture u Crnoj Gori. Upravo ovakva posvećenost prepoznata je u Italiji i bila je osnovom da predsjednik Italije novoimenovanu ambasadorku odlikuje najvećim državnim odlikovanjem za unapređenje međudržavnih odnosa- saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta. 

Vlahović je saopštila da je obavila široke pripreme pred odlazak na diplomatsku dužnost i da će koristeći bogata iskustva saradnje, biti maksimalno posvećena uspjehu njene važne diplomatske misije.

Predsjednik je uputio iskaze visokog poštovanja u obavljanju diplomatske misije prethodnom ambasadoru Antunu Zbutegi.

Komentari: 0

Novi komentar