Darmanović primio novoimenovanu ambasadorku Austrije Anu Janković

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Republike Austrije Anu Janković.
Objavljeno: 27. 07. 2017 - 13:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Darmanović je poželio uspješno obavljanje diplomatske misije ambasadorki Janković, ukazavši na tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Austrije.

Zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Austrija pruža našoj zemlji u oblasti EU integracija, od samog početka reformskih i integracionih procesa i ukazao na značaj nastavka angažovanog odnosa Austrije na planu podrške svim državama regiona na putu ka EU, podsjetiviši da se regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi svrstavaju među ključne strateške prioritete vanjske politike Crne Gore.

Ambasadorka Janković se saglasila da su odnosi dvije države dobri  i prijateljski , te naglasila da će Austrija i nadalje snažno podržavati evropske integracije Crne Gore, prepoznajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će odnosi dvije države nastaviti da se razvijaju kroz jačanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, posebno u oblasti ekonomije.

 

Komentari: 0

Novi komentar