Dodik: Izetbegović doprinosi konfuziji u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavljenom apelacijom Ustavnom sudu Republike Srpske, "očigledno pokušava da doprinese dodatnoj konfuziji u političkom životu BiH".
Objavljeno: 30. 07. 2017 - 18:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je to rekao za RTRS, a povodom jučerašnje najave lidera SDA Izetbegovića da će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu Srpske u kojoj će tražiti proporcionalnu zastupljenost Bošnjaka u entitetskim institucijama i uvođenje takozvanog bosanskog jezika u školama u Srpskoj.

Dodik je kazao da je "međunarodni faktor " razmazio bošnjačku elitu, koja sada na ovaj način pokušava da dođe do svojih dugogodišnjih ciljeva.

Prema njegovim riječima, u Ustavu Srpske piše da je jezik kojim govori bošnjački narod njihov jezik, i nijedna druga formulacija u Srpskoj nije moguća.

"Ne razumijem zašto se na ovaj način pokušava na silu ili putem kvazipravnog sistema uvesti takva priča o bosanskom jeziku. Nema bosanskog jezika i to je ono što je veoma jasno. Srpski jezik je jezik srpskog naroda, tako i bošnjački jezik može da bude koji oni hoće, ali ono što mi ne možemo da prihvatimo jeste da se bosanski jezik tretira kao jezik koji će biti izučavan u školama u RS, i to se neće desiti", rekao je Dodik.

Komentari: 0

Novi komentar