Crvena zastavica na ulcinjskoj Maloj plaži

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, koje je Institut za biologiju mora sproveo 2. i 3. avgusta pokazali su da je na 95 odsto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, na četiri odsto kupališta bio K2 klase, dok je na jedan odsto kupališta voda bila van propisanih granica.
Objavljeno: 08. 08. 2017 - 14:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Ovakvi rezultati govore da je na većini crnogorskih kupališta morska voda sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju - saopšteno je iz JP Morsko dobro.  

U opštini Herceg Novi, od ukupno 21 kupališta, na njih 18 voda je bila kvaliteta K1, dok je na preostala tri voda bila kvaliteta K2. 

Na svih 15 kupališta u opštini Kotor i devet kupališta u opštini Tivat, na kojima je rađena analiza, morska voda je bila kvaliteta K1.

Od ukupno 27 kupališta u opštini Budva na njih 26 voda je bila kvaliteta K1 klase, dok je na jednom kupalištu voda bila kvaliteta K2. Slična situacija je bila i u opštini Bar, gdje je od ukupno 12 kupališta na kojima se radi analiza voda bila kvaliteta K1 na njih 11, a kvaliteta  K2 na jednom kupalištu. 

Na 15 kupališta u opštini Ulcinj voda je bila kvaliteta K1 klase, dok je na kupalištu Mala  plaža voda  bila van propisanog  kvaliteta. 

Javno preduzeće je  obavijestilo nadležne inspekcijske organe  o stanju kvaliteta vode na  ovom kupalištu  i zatražilo  hitnu inspekcijsku  kontrolu  predmetne lokacije, dok je korisnik   istakao  crvenu zastavicu na  kupalištu.   

- Nakon   dobijenih   podataka, Institut za biologiju mora je nastavio uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o rezultatima  odrađenih analiza ćemo naknadno obavijestiti javnost-ističe se u saopštenju.  

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta  morske  vode  kao  i  podaci  o temperaturi  mora,  temperaturi vazduha  i salinitetu za svako  pojedinačno kupalište  mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na internet stranici http://www.morskodobro.com

 

Komentari: 0

Novi komentar