Hrvatska predsjednica o muzici Tompsona: Politika ne treba da se miješa u muziku

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, komentarišući koncert Marka Perkovića Tompsona, kaže da, što se nje tiče, politika ne treba da se miješa u muziku.
Objavljeno: 08. 08. 2017 - 14:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Što se tiče kažnjavanja Tompsona, koji, glorifikuje ustaštvo u svojim pjesmama i na koncertima uz pokliče “Za dom spremni”, Grabar Kitarović je rekla da misli da ministar branitelja Tomislav Medved može najbolje da odgovori na to pitanje.

“Što se mene lično tiče, mislim da politika ne treba da se miješa u muziku, a kada je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome svoju riječ treba da kaže pravosuđe Hrvatske”, rekla je Kitaroviće, koja je danas boravila u Glini povodom obilježavanja 22. Godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, prenijela je zagebačka N1.

Inače, ministar branitelja Medved se u Slunju fotografisao sa Tompsonom, a fotografija je objavljena u najnovijem nedeljniku Nacional sa porukom :”Ovo je Hrvatska”.

Predsjednica kaže da je na pravosudnim organima da ustale praksu, koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Hrvatske.

Kitarović je povodom godišnjice Oluje u Glini rekla da je pobjeda Oružanih snaga Hrvatske u tom mjestu došla nakon predaje 21. kordunskog korpusa nekadašnje RSK.

“Na današnji dan prije 22 godine zaokružili smo vojne operacije koje su obilježile i utvrdile hrvatsku samostalnost i nezavisnost. Hvala svima koji su učestvovali u operaciji”, rekla je predsjednica.

IZVOR: N1

 

Komentari: 3

3,2,1 ....

08. 08. 2017 - 15:47

Muzika u politiku - još manje!!!!
Velebit

08. 08. 2017 - 18:44

To spada u slobodu govora, a ako ti se ne svidja, Saudijska Arabija ili Rusija nisu daleko.
gost

18. 08. 2017 - 10:22

pa tako mozemo reci i da politika vuce konce u svim sferama zivota, pa tako i u muzici... al to bas nije dobro.
Novi komentar