Šarović: Hrvatska spremna da koriguje mjere

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović izjavio je da je danas u nekoliko navrata komunicirao s hrvatskim ministrom poljoprivede Tomislavom Tolušićem i da je ostvaren određen napredak u pregovorima, ali konačan dogovor još nije postignut.
Objavljeno: 08. 08. 2017 - 19:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Pošto smo se tokom jutra nadmudrivali hoćemo li se naći u Zagrebu, Dubrovniku ili Podgorici, preuzeo sam odgovornost da sa Tolušićem tokom dana komuniciram i da napravimo zajednički dogovor oko njihovih novih taksi i za samo mjesto gdje ćemo se naći. Čuli smo se najmanje 4-5 puta i vjerovatno ću još tokom dana. Mogu reći, ali to je samo moj utisak, da smo napradovali i da je hrvatska strana da se pravilnik koriguje i da je to u obostranom interesu - rekao je Šarović za N1.

Dodao je da će do kraja dana razgovori biti nastavljeni i da je nerešeno ostalo ključno pitanje - do kojeg nivoa će takse biti smanjene.

- Preostao je dogovor oko visine takse po jednom kamionu. Načelno, rekli smo da bi to mogao biti neki evropski, nadam se nekom kompromisu. To je ostalo neriješeno - do kojeg nivoa će se takse smanjiti. Moj utisak je da u sijenci ovih prepucavanja, pregovaramo u toku dana i možda to urodi plodom - kazao je on.

Podsjećamo, na poziv Šarovića, juče su u Sarajevo doputovali ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar poljoprivrede u Vladi Makedonije Ljupčo Nikolovski.

Sastanak nadležnih ministara iz regiona održan je povodom stupanja na snagu Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima u Republici Hrvatskoj.

Izvor: N1 Sarajevo

Foto: voanews.com

Komentari: 0

Novi komentar