Reketiranje pred očima policije

Nepoznate osobe u srijedu rano ujutru aktivirale su eksplozivnu napravu ispred poslovnog objekta kompanije „Bemaks“ u blizini Hrama Hristovog Vaskrsenja, na Bulevaru Džordža Vašingtona. U eksploziji nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 06:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Pobjedi saopšteno u policiji, naprava velike razorne moći aktivirana je sedam minuta poslije tri sata, sa dvorišne strane objekta kod Hrama. Od eksplozije je oštećena i prodavnica „Habitat“, koja se nalazi pored ovog objekta, a popucala su brojna stakla na obližnjim prostorima.

Detonacija je bila toliko jaka da je probudila stanare ne samo tog dijela grada, već se čula širom Podgorice, čak i do Bloka 9 ili udaljenijih krajeva. Zastrašujući zvuk i prizor uznemirio je građane Podgorice, koji, sudeći po broju nerasvijetljenih bombaških napada, ne očekuju da će bezbjednosne službe uskoro riješiti ovaj slučaj.

Prema riječima stanara zgrade u kojoj se desila eksplozija, policija je na mjesto događaja stigla nakon 15 minuta. - Probudila me snažna, zastrašujuća detonacija. U prvom trenutku sam pomislio da je zemljotres – ispričao je stanar ove zgrade.

Policija je, nakon dolaska inspektora, obavila uviđaj.

- Nekoliko policajaca šetali su ulicom i zapisivali nešto, ali pravo da kažem, to me mnogo ne ohrabruje, niti se nadam da će napadači biti brzo otkriveni – kazao je sagovornik Pobjede.

Te tvrdnje potkrijepio je činjenicom da je ovo drugi napad na isti poslovni objekat za manje od godinu. Na meti takođe nepoznatih napadača, ovaj objekat se našao u novembru 2016. godine. Tada je postavljena improvizovana naprava, ali sa druge strane – one koja gleda na Bulevar.

I u toj eksploziji je pričinjena velika materijalna šteta... Nezvanično, o počiniocima se „sve zna“, a izvor Pobjede iz crnogorske policije, nakon desetak dana istrage nam je rekao da su ,,operativno zaokružili slučaj“. Međutim, osam mjeseci kasnije, crnogorska policija nema osumnjičenih, niti je podignuta krivična prijava protiv bilo koje osobe. 

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 4

Guest_78464

10. 08. 2017 - 09:43

Svi gradovi Evrope imaju kamere PO ulicama PO gradovima zasto MALA Crna Gora ne umrezi lijepo kamere PO svim ulicama nasih gradova? Profesionalno kao recimo u engleskoj? Njemackoj? Zasto? VJERUJTE KADA bi imale umrezi ne kamere NIKO SE NE BI BUNIO STO GA SNIMAJU BEZ KRIMINALCI!! Svaku ULICU pa da VIDIS 6 mjeseci kako ce SE sve smiriti . Neophodno. Znam mnoge koji imaju mnogo NOVCA a nasi su a ljetuju PO spaniju . Nece djecu da dovode ZBOG explozija!! Nasi su!! Nece niko da rizikuje!!! Kamere molim pa da vidite!!
tuzistus

10. 08. 2017 - 17:44

ugrozeni su licni podaci ako se kamere stave
Guest_88446

11. 08. 2017 - 10:12

Nije TACNO da je ugrozena privatnost ako SE kamere stave VEC KRIMINALCI KAO vjerovatno TI kontrolise CG SA bombama I ubistvima !!! KAMERE U SVE CG GRADZoVE U SVE ULICE !!! CG ZASLUZUJE MIR!!!kriminalce u zatvor!! Njemacki svaki grad JE pod kamerama, Francuski , engleski ONDA MOGU BITI CRNOGORSKI!!!
borislav radovic

11. 08. 2017 - 13:43

na djelu je pogresno tumacenje propisa..nema ugrozavanja licnih podataka ako se snima na javnom mjestu, ..trgovi i ulice
Novi komentar