Marović da uplati milion do sredine septembra

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović ima rok do sredine septembra da uplati milion i sto hiljada eura budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, a kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu koja je opštini Budva nanijela milionsku štetu - potvrdio je Pobjedi njegov advokat Zdravko Begović.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A
Marovic da uplati milion do sredine septembra

Kako je pojasnio, ukoliko to ne učini do tog roka, sud će morati da mu oduzme dio imovine koji je založio kao hipoteku.

Istim sporazumom o priznanju krivice pristao je da odleži tri godine i devet mjeseci zatvora, ali se ne zna kada će zakoračiti u Spuž, zbog bolesti.

Advokat Begović kazao je za Pobjedu da se njegov klijent nalazi u specijalizovanoj bolnici za mentalno zdravlje, na tretmanu koji još traje.

- Što se tiče novčane nadoknade, na ime obaveze od milion eura, on je založio nekretnine koje imaju tu vrijednost. U slučaju da ne uplati gotov novac, od te imovine će se nadoknaditi vrijednost koju su odredili vještaci, a koje je Tužilaštvo odredilo - kazao je Begović.

On je dodao da nepokretnost njegovog klijenta ima veću vrijednost od milion eura. Za Marovićem je sredinom maja raspisana crvena Interpolova potjernica kako bi kaznu odslužio u Spužu.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 3

mrbeen

10. 08. 2017 - 07:53

Kad dodje sredina Septembra onda će se pomjeriti rok za sredinu 2018. godine .....farsa
Žika Guslar

10. 08. 2017 - 08:57

Ljudi, ovo nema smisla što činite od ovoga čovjeka... Oprostite mu dug, poništite presudu, i neka se vrati u Budvu. Budvani su u teškoj depresiji.
ljuta

12. 08. 2017 - 18:59

KATNICU BRAVO...OVO TI JE REMEK DJELO...NIJE MUJOVIC UZEO SVE PARE ZA SEBE ON JE UVJEK POSTENO DIJELIO...
Novi komentar