Marović da uplati milion do sredine septembra

Bivši visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović ima rok do sredine septembra da uplati milion i sto hiljada eura budžetu Crne Gore na osnovu sporazuma koji je potpisao sa Specijalnim tužilaštvom, a kojim je priznao da je organizovao kriminalnu grupu koja je opštini Budva nanijela milionsku štetu - potvrdio je Pobjedi njegov advokat Zdravko Begović.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je pojasnio, ukoliko to ne učini do tog roka, sud će morati da mu oduzme dio imovine koji je založio kao hipoteku.

Istim sporazumom o priznanju krivice pristao je da odleži tri godine i devet mjeseci zatvora, ali se ne zna kada će zakoračiti u Spuž, zbog bolesti.

Advokat Begović kazao je za Pobjedu da se njegov klijent nalazi u specijalizovanoj bolnici za mentalno zdravlje, na tretmanu koji još traje.

- Što se tiče novčane nadoknade, na ime obaveze od milion eura, on je založio nekretnine koje imaju tu vrijednost. U slučaju da ne uplati gotov novac, od te imovine će se nadoknaditi vrijednost koju su odredili vještaci, a koje je Tužilaštvo odredilo - kazao je Begović.

On je dodao da nepokretnost njegovog klijenta ima veću vrijednost od milion eura. Za Marovićem je sredinom maja raspisana crvena Interpolova potjernica kako bi kaznu odslužio u Spužu.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 3

mrbeen

10. 08. 2017 - 07:53

Kad dodje sredina Septembra onda će se pomjeriti rok za sredinu 2018. godine .....farsa
Žika Guslar

10. 08. 2017 - 08:57

Ljudi, ovo nema smisla što činite od ovoga čovjeka... Oprostite mu dug, poništite presudu, i neka se vrati u Budvu. Budvani su u teškoj depresiji.
ljuta

12. 08. 2017 - 18:59

KATNICU BRAVO...OVO TI JE REMEK DJELO...NIJE MUJOVIC UZEO SVE PARE ZA SEBE ON JE UVJEK POSTENO DIJELIO...
Novi komentar