Posljednja epizoda Igre prijestola oborila rekord po gledanosti

Iako su je prije zvaničnog prikazivanja na kablovskoj mreži HBO, na internetu objavili hakeri, epizoda ​​serije "Igra prijestola" (Game of Thrones) "The Spoils of War", oborila je rekord u Sjedinjenim Američkim Državama i postala najgledanija epizoda svih sezona.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 09:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Vatreni okršaj" između snaga porodice Lanister i zmaja Deneris Targerijen premijerno je u SAD prikazan u nedjelju uveče, 6. avgusta i tu epizodu pogledalo je 10,2 miliona ljudi, što je novi maksimum za "Igru prijestola", prema Dedlajnu.

Prethodni rekord je postavljen samo nekoliko nedjelja ranije, kada je prvu epizodu sedme sezone vidjelo 10,1 miliona ljudi 17. jula.

Ono što čini novi rekord epizode "The Spoils of War" impresivnim je to da je ta epizoda objavljena na internetu dva dana prije premijere na HBO-u.

Ova piratska kopija navodno je dobijena preko inostranog emitera "Star Indije", čija je kompanija pokrenula unutrašnju istragu o tome kako je došlo do "curenja".

Hakeri su zatražili više miliona dolara na ime otkupa od kablovske mreže HBO, prijeteći da će otkriti povjerljiva dokumenta koja su ukrali od te američke kompanije.

U poruci šefu HBO Ričardu Pleperu hakerska grupa je navela da je "nabavila važne informacije" tokom napada koji im je omogućio da se domognu oko 1,5 terabajta podataka.

Desetine dokumenata je objavljeno na sajtu databreaches.net a među njima je i mogući scenario neobjavljene epizode serije "Igra prijestola".

Poruka Pleperu je objavljena nedjelju dana pošto je procurjela nova epizoda popularne serije.

N1

Komentari: 0

Novi komentar