Uhapšen osumnjičeni za pet teških krađa u PG

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode V.M. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je od maja do kraja jula ove godine u Podgorici počinio pet krivičnih djela teška krađa.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 10:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, kako se sumnja, krivična djela počinio provaljivanjem u putnička motorna vozila, upotrebom podesnog sredstva, a iz ovih vozila je otuđio ukupno 560 eura, dva mobilna telefona, tri lap topa, dvoje naočara za sunce i kompakt diskove.

Teške krađe provaljivanjem u vozila počinio je, sumnja se, 09. maja u Bulevaru Save Kovačevića, 10. maja u ulici Crnogorskih serdara, 16. maja u Bloku V, 28. jula u ulici Vaka Đurovića i 30. jula u Orahovačkoj ulici.

Nakon prijave ovih događaja, službenici CB Podgorica su preduzeli operativne mjere i radnje na njihovom rasvjetljavanju koje su dovele do identifikovanja a zatim i lišenja slobode osumnjičenog.

Policijski službenici pronašli su dio stvari koje su otuđene i koje će biti vraćene vlasnicima.

Osumnjičeni V.M. je, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnjetih po nepoznatom izvršiocu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa.

Nakon saslušanja tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama u kojima se sad nalazi, do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici.   

Komentari: 0

Novi komentar