HN: Novčane kazne i prekršajne prijave zbog služenja alkohola maloljetnici

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su zajedno sa službenicima Uprave za inspekcijski nadzor tokom večernjih časova, u okviru akcije „Mladost“, izveli koordiniranu aktivnost usmjerenu na otkrivanje i suzbijanje zabrane služenja alkoholnih pića maloljetnim licima. Kontrolisani su ugostiteljski objekti u Herceg Novom i u jednom je zatečena maloljetnica u konzumiranju alkohola. Odgovornim licima, pravnom i fizičkom, izrečene su novčane kazne a ova lica će odgovarati i prekšajno.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 11:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, policijski službenici CB Herceg Novi i službenici Uprave za inspekcijski nadzor su u ugostiteljskom objektu „Peoples“ zatekli maloljetnicu staru 16 godina iz Beograda – Repubika Srbija u konzumiranju alkohola.

Budući da je zabranjeno služiti alkohol maloljetnim licima, od nje je u svrhu kažnjavanja odgovornih lica uzeta izjava shodno zakonskim procedurama.

Turistička inspekcija je potom, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, zapečatila rashladne vitrine u plažnom baru. Odgovorno lice – izvršni direktor kao i pravno lice kažnjeni su prekršajnim nalozima – novčanim kaznama u iznosu od 1.150 eura.

Takođe, službenici CB Herceg Novi će Sudu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu protiv pravnog lica, odgovornog lica u pravnom licu i odgovornog fizičkog lica u kafe baru „Peoples“ zbog počinjenog prekršaja iz čl. 25 Zakona o javnom redu i miru.

Komentari: 2

Goga

10. 08. 2017 - 19:14

Lako je za alkohol provjerite drogaše i dilere to je mbogo opasnije !!!
Spago

11. 08. 2017 - 17:14

Pojacati kontrolu. Opaliti po dzepu. Oduzeti licencu za ugostiteljstvo.
Novi komentar