DPS HN: Demokrate varaju birače

Posljednje saopštenje Demokrata podsjetilo nas je na legendarnog glumca Pavla Vujisića koji je kazao: "ponekad, nakon susreta sa nekim ljudima, čovjek osjeti potrebu da prijateljski pomiluje kamen, osmijehne se drvetu i sa puno poštovanja skine kapu magarcu", poručuju iz hercegnovskog DPS-a.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 11:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Poštovani građani, Demokrate su vam obećale depolitizaciju funkcija. Izgleda da u Herceg Novom nema mladih i obrazovanih ljudi, pa su Demokrate bile prisiljene da na mjesto šefa kabineta predsjednika Opštine zaposle Vladimira Arsića, predsjednika opštinskog odbora Demokrata Tivat. U Herceg Novom nema ni osoba sa iskustvom u oblasti sporta, pa su Demokrate bile primorane da na mjesto direktora Sportskog centra zaposle Radovana Ralevića, predsjednika mjesnog odbora Demokrata Zelenika.

Njegove kvalifikacije najbolje je opisao predsjednik Opštine Katić izjavom da je Ralević "završio dva ili tri sportska fakulteta". I dok Katić ne utvrdi da li je Ralević završio "dva" ili "tri sportska fakulteta", njegov kolega predsjednik opštine Kotor, za koga se ne zna da li je upisan ili ispisan iz knjige državljana jedne susjedne države, na mjesto direktora Centra za kulturu, bez konkursa, zaposlio je svog kuma koji nema dana iskustva rada u kulturi. Iako se Katić istinski trudi da podrži svoga šefa iz Zete koji poručuje građanima Crne Gore da osjeća "tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem" kada se obraća DF-u, oblije ga milina kada pregovara sa istim DF-om u kojem je njegov kum Bigović slučajno predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi. A kumovi ko kumovi, dogovorili se da na mjesto direktora u Stambeno-komunalno preduzeće zaposle snahu Miloša Konjevića iz Novske liste. Toliko za sad o depolitizaciji funkcija", navodi se u saopštenju. 

Iz DPS-a dodaju i da su Demokrate građanima obećale poštovanje zakona i propisa.

"Skupština opštine Herceg Novi jednoglasno je donijela odluku o dodjeli 44 stana državnim službenicima i namještenicima. Dakle, nije DPS donio odluku, nego Skupština opštine Herceg Novi. Ponavljamo - jednoglasno! Za ovu odluku glasali su i odbornici DF-a, SNP-a, Novske liste i SDP-a koji sada zajedno sa Demokratama čine vlast u Herceg Novom. Kao lažni legalisti, Demokrate su povukle ovu tačku dnevnog reda sa posljednje sjednice Skupštine i onemogućile raspravu. Takođe, Demokrate su onemogućili i zamjenu placa kojom bi još 30 porodica u Herceg Novom riješilo stambeno pitanje. Upravna inspekcija u Kotoru utvrdila je da su Demokrate zapošljavale suprotno odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Toliko za sad o poštovanju zakona i propisa od strane Demokrata.

Poštovani građani, Demokrate su vam obećale veću transparentnost. Međutim, kriju odgovore na niz javno postavljenih pitanja. Demokrate su vas ostavili da čekate satima unaprijed zakazanu glavnu javnu raspravu o Nacrtu Odluke "Strategija razvoja gradske luke Škver" i, bez riječi izvinjenja, svoj zaborav pokušali da opravdaju "tehničkom greškom".

Mora da je Ralević, kao novi direktor Sportskog centra, šapnuo Katiću: "viđi, dok ne utvrdimo jesam li ja završio dva ili tri sportska fakulteta, reči da je bila tehnička greška. Pazi, ne lična, nego tehnička. Nemoj pogriješit". Demokrate Herceg Novi pokušavaju i da ispune želju svome šefu iz Zete da se Luka Škver i prostorije jedriličarskog kluba "Jugole Grakalić" dodijele njegovom prijatelju koji je finansirao čokoladice i još ponešto tokom kampanje. Demokrate kriju ko radi u opštini na visokom položaju, a čiji član uže familije izvodi radove na zgradi koje plaća Opština.

Poštovani građani, Demokrate su vam obećale da vas neće dijeliti. A podijelili su vas sve na "naše" i "vaše". I jednima i drugima su ukinuli pravo na zajednički život u gradu koji je uvijek bio otvoren za sve.

Poštovani građani, vi odlučujete. Mi smo vjerovali da nas koalicioni partner neće prevariti. Prevario nas je. Neki od vas vjerovali su Demokratama. Prevarili su vas. Nema bezgrešnih na ovom svijetu. Na svakoj grešci učimo. I vi, i mi", navedeno je u saopštenju. 

Komentari: 9

VARAJU?

10. 08. 2017 - 12:41

Otkrili ste toplu vodu!
To je

10. 08. 2017 - 13:14

Bilo za ocekivati..samo fotelje su vazne.
rosi

10. 08. 2017 - 16:35

Pushtite Aleksu nema utopi luku Hn I neka ide ca
neso

10. 08. 2017 - 21:33

JELI MOGUĆE DA VI IZ DPS IMATE SNAGU ZA BILO KAKAV KOMENTAR KAD STE SVE UNIŠTILI.
Tara

10. 08. 2017 - 21:43

Neso srbijanac..tacno je da smo se odvojili od vaseg zla..
kvrc

10. 08. 2017 - 21:35

Aleksa je mali i umišljen, to nije ozbiljan političar, nijesmo đeca
nema dileme

10. 08. 2017 - 21:54

Smatram da su neozboljni, to su samo drekavci i ogovarači bez partijskog programa,i bez autoritativnih ličnosti. Ne znam ko bi Demokrate glasao a da mu je ozbiljno stalo do ove zemlje.
Spasoje

11. 08. 2017 - 07:06

Na kraju ce se nasi gradjani sami obracunati sa ovim samovancima Demokratama.
Ko laže-vara taj i krade...

11. 08. 2017 - 12:23

...S'TOM RAZLIKOM ŠTO DEMOKRATE U NOVOME-NEMAJU ŠTO UKRASTI-SVE PASALO U DrPiSveto..U PASANI KVARAT OD VIJEKA...E BO..AKO MODELAR PUŠTI OVAJ MOJ KOMENTARČIĆ-ČISTO RAZONODE RADI..-PRETAKANJA IZ ŠUPLJEGA U PRAZNO...?
Novi komentar