Konstitutivna sjednica parlamenta ponovo prekinuta

Konstitutivna sjednica kosovskog parlamenta ponovo je danas prekinuta zbog nedostatka kvoruma, javili su prištinski mediji, navodeći da će naknadno biti saopšteno kada će biti nastavljena.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 14:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši rekao je da će ta stranka razmotriti mogućnosti da parlament bude konstituisan bez velike, takozvane Ratne koalicije stranaka okupljenih oko Demokratske partije Kosova (DKP). 

On je, kako prenosi Tanjug, ocijenio da je blokada parlamenta od DPK nedopustiva, i da DSK razmatra alternativne opcije za rešenje plitičke krize.

"Moramo omogućiti konstituisanje parlamenta i izbor predsjednika i zamjenika predsjednika", rekao je Gaši.

Sa druge strane, koalicija okupljena oko DKP nije isključila mogućnost da učestvuje na sjednici parlamenta naredne sedmice, ali pod već datim uslovima.

Potpredsednik DPK, Enver Hodžaj, kazao je da će se ta stranka uključiti u rad parlamenta pod uslovom da naredne konsutlacije budu održane u srijedu, a da se nastavak konstiutivne sjednice održi u četvrtak.

Hodžaj je rekao da oni ne odustaju da njihov kandidat za predsjednika bude Kadri Veselji, a da će drugog kandidata predložiti samo ukoliko se na istoj sjednici bude glasalo i za vladu Ramuša Haradinaja, kandidata za premijera velike koaliije.

Istovremeno, pokret Samoopredeljenje traži od velike koalicije da predloži kandidata za predsjednika parlamenta, ali da to ne bude Veselji.

Komentari: 0

Novi komentar