Demokrate: Bacili smo Đukanovića na koljena

Politička partija Demokratska Crna Gora uputila je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 14:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Bez namjere da se pravdamo bilo kome, a naročito ne onima koji to ničim nisu zaslužili, jer je za njih istina nepoznati pojam, dužni smo zbog cjelokupne crnogorske javnosti pojasniti sljedeće.

 Ovih dana se u napadima na Demokrate ne biraju sredstva, pa se tako iz naftalina vade objave na privatnim Fejsbuk profilima svih ljudi koji imaju bilo kakve veze sa Demokratskom Crnom Gorom, a koje su postavljali prije više od 4, 7 ili 10 godina, i pokušavaju se predstaviti kao zvaničan stav Partije. Stoga, na početku, da budemo sasvim jasni: Demokratska Crna Gora nema ama baš nikakve veze sa stavovima, mišljenjem i načinom izražavanja odbornika Demokrata u Kotoru, Dragana Šepelja, navodno iznijetim u njegovim „postovima“ na Fejsbuku 2010. i 2013. godine. I ne možemo imati, jer, podsjećamo, Demokrate su osnovane 19. aprila 2015. godine. Pri tome, po našim informacijama, najveći dio navodnih postova predstavljaju grube falsifikate, ali i pored toga za nas ne postoji dilema: za riječi koje smo imali priliku sada da pročitamo, bilo da su istinite ili su falsifikati, opravdanje ne postoji. Ipak, kao da ono što je objavljeno prije 4 ili 7 godina nije bilo dovoljno, ono što je monstruozno i jadno i bijedno jeste fotomontiranje i poturanje najnovijih objava našem odborniku koje se odnose na visoka sveštena lica i neke „kolege“ iz „opozicije“ i providni, ali mizerni pokušaj da se i to veže za Demokratsku Crnu Goru. To je dotle otišlo daleko da je trenutno najveći broj „snimaka ekrana“ koji su „isplivali“ u javnost, a vezani su za našeg odbornika u Kotoru, grubi, ali jeftini falsifikati iz kuhinje jednog političkog subjekta, jedne službe i njihovih kumova, što će nadležni organi imati priliku da utvrde u posebnom postupku. Onaj koji je iskoristio falsifikat da uvuče crkvene velikodostojnike u političke obračune, taj ne preza ni od čega.

 Ponavljamo, Demokratska Crna Gora, i pored prava svakog čovjeka da bude nevjerujući čovjek, bilo koji eventualni uvredljivi komentar na račun vjerskih velikodostojnika smatra krajnje neprimjerenim, ali ono što je još neprimjerenije i iznad svega licemjerno jeste pravljenje falsifikata i zgražavanje nad time onih koji su tom istom vjerskom velikodostojniku i crkvi htjeli da podmetnu i stave u usta najogavnije riječi iz najmonstruoznijeg pisma koje je ikada viđeno na političkoj sceni Crne Gore.

 Demokratska Crna Gora izražava duboko poštovanje prema svim tradicionalnim crkvama i vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, kao i pozitivnoj ulozi koju imaju u čuvanju porodičnih i drugih dobrih tradicionalnih vrijednosti u našem društvu, za čije puno poštovanje se i Demokrate zalažu.

 Da se, ipak, podsjetimo – posljednja predstava na temu podgrijavanja i podsticanja nacionalizma, sa elementima vjerske i nacionalne netrpeljivosti koje ponovo prizivaju na podjele u Crnoj Gori, počela je onog trenutka kad smo bacili Đukanovića na koljena. Pa da mu ovom prilikom, osim toga da je odavno pročitan, kažemo i sljedeće:

Đukanoviću, stari politički kameleonu, nema te ideologije, države i međunarodne adrese koju nijesi promijenio. Đukanoviću, šefu   nad šefovima organizovanih kriminalnih grupa, zapamti da ti nikada više nećemo dozvoliti da svađaš građane Crne Gore, kako bi ti i tvoji kumovi profitirali; nikada ti više nećemo dozvoliti da dijeliš  građane po naciji, vjeri, jeziku, samo kako biste ti i tvoji kumovi imali stanove po Dubaiju, Londonu i Berlinu, banke, jahte i vetrenjače; nikada ti više nećemo dozvoliti da u usta uzimaš predstavnike crkava i vjerskih zajednica i u predstavi zajedno sa svojim kumovima dižeš temperaturu, kako bi izveli pošteni i časni narod Crne Gore na ulicu, gdje ćeš ti narediti da se tuku i mlate i da im se utjeruje strah u kosti, a da nakon toga ti i tvoji kumovi prođete nekažnjeno.

 No, kao što vidiš, sve ti manje prolaze ovakve teme koje odvraćaju pažnju od ukidanja naknada, povećanja PDV-a, uvođenja akciza, nesnosnog spoljnotrgoviskog deficita, ogromnog poreskog duga koji ne smiješ da naplatiš tvojoj braći i drugovima. . . Ukratko, politički kraj ti je tu, odmah iza ćoška i tebi i tvojim kumovima i pomagačima”, navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Komentari: 13

Labud

10. 08. 2017 - 15:29

Aaaaaa vi ste opsjednuti Djukanovicem! Ne dirajte lava dok spava, jer ako se Milo probudi vi ste BIVSI!
@ za demokrate

10. 08. 2017 - 21:18

I ja sam vidio onoga covjeka kako kleci na koljena ali ono nije Milo ono je bastovan pa okopava ruze.Vi ste se potpuno pogubili i zato vas DF naziva PIONIRIMA SA CRVENOM MAR... OPS KRAVATOM
Oj-ha!

10. 08. 2017 - 15:37

Pismene i elokventne omladine, jado moj...da se naježiš kad oni podviknu iz dubine duše! A tek što smo svakodnevno u prilici da slušamo i čitamo njihove originalne opservacije o vlasti i Milu Đukanoviću u stilu velikog rejv hita Ramba Amadeusa "...te jedno, te isto, te jedno, te isto..." Što bi narod rekao, mlati ka prazna vodenica...
Zagor

10. 08. 2017 - 15:39

Hahahaha,kako su glupi.Mogu da zamislim facu Milovu kad ovo procita,ako uopste i cita njihove gluposti.LOL!!
ŠOKIRAN

10. 08. 2017 - 15:55

đe on ovo da čita, ima prečih poslova...
Zagor

10. 08. 2017 - 17:26

E nevolja ti je hahaha
Vasojević-Crnogorac

10. 08. 2017 - 15:52

Aljo, kvazi demokrate, šta ste danas koristili od hemijskih, sintetičkih droga, pa sada avetate ka Radule Magin iz Gornje Ržanice!??? Nijeste vi nikoga bačili na koljena, Gospodin Djukanović je do ovoga momenta najvažnija i najjača ličnost demokratskog, slobodnog Montenegra-Duklje, a čitav Svijet zna samo za njega i nikoga više! Vjerovatno da u vašim ravničarskim perčinima tinja nekakva fantazija i prilična ljubomora što nijeste, niti možete ikada biti do koljena Gospodinu Milu, pa sada kao četnički vojvode nekakvi Mandići i Medojevići, pokušavate da se dokopate vlasti i vlaško-ruske diktature nad slobodnim Montenegrom!!! E Boge mi, dok je 90% Crnogoraca, nećete vi micati bilo koga a kamo li našega Mila! Svi oni koji sanjaju Vlaško-Rusku diktaturu u slobodni Montenegro, nek se odmah sele odakle su i došli, iza planine Karpata u Vlaške predjele, i za Sibir kod Burjaka, Kurjaka i Čerkeza!
bilbord

10. 08. 2017 - 16:33

Vala su te takozvane "Demokrate" naogovarale ovog čovjeka kao kakve babetine, ali mogu mu pljunuti pod prozor. Zato i lude ovoliko. No, ima jedna velika caka u koju ne mogu pipnuti a to je: NAROD VOLI MILA. MILO JE ZAŠTITNI ZNAK ZA OVU DRŽAVU. MILO IMA JOŠ POSLA DA POSPREMI NEŠTO, A TO SE ODNOSI NA RED I POREDAK U DRŽAVI. OBNOVIO JE DRŽAVU, TRASIRAO JOJ PUT PREMA VELIKIMA, UVAŽIO NJEN GRAĐANSKI IDENTITET, ALI IMA JOŠ MALO DA SE POMETE PONEŠTO. ZATO, NE DAMO MILA DOK GOD BUDE ŽELIO DA BUDE PRED SVOJIM NARODOM!
bukadžije

10. 08. 2017 - 16:14

"Demokratska Crna Gora nema ama baš nikakve veze sa stavovima, mišljenjem i načinom izražavanja odbornika Demokrata u Kotoru, Dragana Šepelja,.." Aook, Aljeksa nema veze sa svojim odbornikom! To znači, on pušta slobodne strijelce da rade za njega a parija mu "čista"... AJDE MALI, NE BUDALI!
neso

10. 08. 2017 - 17:48

Demokrate se bore i za vas koji ih napadate. CG JE POKRADENA,OPLJAČKANA. DEMOKRATE SU BUDUĆNOST CG.
bilbord

10. 08. 2017 - 21:23

neso, PUSTI TI TO, NEMOJ DA SE BORE ZA MENE, MOLIM TE. DVOLIKI JANUSOVCI. FALA IM ĐE ČULI I ĐE NE ČULI.
Banjo

10. 08. 2017 - 19:22

Vi bacili .
danilo s.

11. 08. 2017 - 08:00

"Demokratska Crna Gora izražava duboko poštovanje prema svim tradicionalnim crkvama i vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, .." Sto mu to znaci? Da li je i CPC "tradicionalna crkva" ili je taj polozaj rezervisan za SPC? Ovo je isuvise vazno pitanje da bi tako olako prihvatili stav DCG. Ako oni ne priznjaju CPC kao "tradicionalnu Crkvu" to je veoma znacjano jer onda ti cuveni "pobjednici" su ipak gubitnici - i dijelioci gradjana CG na pripadnike priznatih i nepriznatih crkvava - sto je uzasno pogresan stav. Takodje, postaje degutantn rjecnik kojim se Demokrate koriste da vrijedjaju protivnika. I da prijete. U cemu se ovo "pljuvanje" g. Djukanovica i DPS razlikuje od vec videnih vandalskih ispada DF-a? Ako nam je mladost ovako nevaspitana i ne zna da postuje, ako nista drugo, ono godine i pravila pristojnost u ophodjenju sa sagovornicima, onda se treba plasiti njihovog eventualnog dolaska na vlast. Jer, netolerancija, bigotizam i prostakluk - unistavaju samo tkivo drustva?
Novi komentar