DF: Marković obmanjuje javnost

Demokratski front (DF) tvrdi da intervju crnogorskog premijera Duška Markovića beogradskom „Novom magazinu“ obiluje brojnim obmanama, bilo da su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije, značaj posjete potrepdsjednika SAD-a Majka Pensa i Samita Jadranske povelje ili, kako kažu, "navodnog liderstvo Crne Gore na Zapadnom Balkanu".
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 15:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz DF-a poručuju da nikada nijesu bili gori odnosi Crne Gore i Srbije nego što su u posljednjih dvadeset godina.

“Ukoliko je Marković mislio na saradnju kriminalaca, kriminalizovane političke elite i kontraverznih biznismena, onda je u pravu. „Beograd na vodi“ je akcionarsko društvo tih struktura pod kapom bjelosvjetskih kriminalaca. Marković i  ovaj režim treba da se stide najveće izdaje koju je Crna Gora napravila bratskom srpskom narodu zabijajući im nož u leđa priznavanjem lažne države Kosovo. Bili su prvi kada je trebalo podržati ulazak ove navodne države u Interpol i UNESCO”, naovde oni i dodaju da se sve vrijeme zalažu “za najbližu saradnju na partnerskim osnovama sa Srbijom”.

“Da podsjetimo na neke naše inicijative o vremenu i načinu izgradnje autoputa Bar – Beograd – Budimpešta, TNT mreži, modernizaciji željezničke pruge Beograd – Bar, valorizaciji zajedničkih vodotoka i izgradnji hidroelektrana, naučnoj, obrazovnoj i zdravstvenoj saradnji, ništa od toga se nije realizovalo. Ovoj vlasti, Markoviću i družini, nije prioritetan javni interes, već isključivo lični. Zato danas imamo najgoru željeznicu na svijetu, preskupu moguću jednu traku auto-puta, nemamo novih hidro-elektrana, a saradnja koja je nekad bila se zasniva samo na ličnim poznanstvima”, navode iz DF-a.

Prema njihovim riječima, “Marković i družina su kreatori najcrnje antisrpske histerije u Crnoj Gori, tzv. velikocrnogorci i Đikanovićeva pripejt crnogorska svita se odriču svega onoga što nas veže sa Srbima i Južnim Slovenima i pokušavaju da grade neki lažni crnogorski genetski i istorijski kod”.

“Danas u Crnoj Gori Srbi su građani drugog reda, etiketirani, progonjeni, diskriminisani, zatvarani i osuđivani bez iakakve krivice”, ističu oni.

Markoviću, poručuju da je  Crna Gora država svih njenih građana i da ovo što on radi, dodaju oni, podsjeća na sramne periode koji su se dešavali na ovom balkanskom prostoru i koje su neki proslavljali ovih dana.

“Posjeta Pensa Crnoj Gori i tzv. Samit Jadranske povelje se ne može drugačije nazvati, no običnom farsom i to ne samo zbog brojnih blamaža koje nam priredio Marković i tzv. sastanka Pensa sa tzv. građanskom opozicijom, već zbog glavnog razloga njegove posjete. Naime, posjete Pensa ovom dijelu svijeta su bile isključivo s ciljem da bi plasirao poruke prema Rusiji. Iz Podgorice je pručio Rusiji, hladno-ratoviskim vokabularom, da je htjela na silu da crta nove granice, da je nastojala da destabilizuje region, odvoji Zapadni Balkan od Evrope, te da su moskovski agenti pokušali da poremete izbore i čak ubiju tadašnjeg premijera Đukanovića i spriječe ulazak Crne Gore u NATO savez”, navode iz DF-a.

Iz ovog saveza imali su poruke potpredsjedniku SAD-a.

“Gospodine Pens, čak i od vas i od američke višedecenijske agresorske i neprincipijelne spoljne politike, premnogo je. Onaj ko je prekrajao spoljne granice u svijetu bili su NATO i SAD, počev od Koreje do Sirije. Veliki uticaj SAD-a bio je i na prekrajanje granica bivše nam lijepe države SFRJ. Zato su vaši predjednici dobili velike biste i spomenike i na Kosovu i u Bosni i Hercegovini. Hvaleći sadašnje tzv. nove lidere u regionu zaboravljajući njihovu prošlost i zatvarajući oči pred teškom zbiljom u kojoj se nalaze građani, manje više, svih zemalja Zapadnog Balkana, pokušavate da stvorite marionetske režime vama i vašoj politici”, poručili su oni.

Demokratski front se, kako ističu, uvijek zalagao i zalagaće se za saradnju zemalja Zapadnog Balkana, sa samitima i konferencijama koji su održani u Berlinu, Beču, Parizu i Trstu davno je trebalo početi za dobro i Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

“Konstatacija Markovića da je Crna Gora lider na Zapadnom Balkanu je suvišno komentaristi. Kakva je uistinu Crna Gora, a kakav je i Balkan, najbolje pokazuju objektivne brojke o stanju i trendovima i egzodus najvitalnijih i najumnijih.   Demokratski front još jednom ističe da je sve u istinskoj alternativi, njenoj misiji, njenoj snazi i njenim rješenjima. Crnoj Gori je potrebno konkretno činjenje, pametna hrabrost, radikalne promjene, optimalna rješenja i pravi neimari. Sve ostalo su gubitničke varijacije”, zaključili su iz ove partije.

Komentari: 6

Teroristi - DF - Vučić

10. 08. 2017 - 16:28

Slažem se sa DF da su odnosi između Srbije i Crne Gore gori nego ikada. Samo su različite ocjene o razlozima tih loših odnosa. Smatram da je Srbija "ruski nosač avuiona" planiranog teririzma u Crnoj Gori. Glavni akteri tog terorizma su Putin, Nikolić, Vučić, Dodik, Irinej, Amfilohije ....
joko

10. 08. 2017 - 18:54

Nemože niti jedan od ovih likova biti zapaženi presjednik mjesne zajednice u Svrkama , Krnjoj Jeli ili nekom drugom selu Gornje Morače.Šta su ovi uobrazili majko rođena?
fiko

10. 08. 2017 - 19:01

Priznaće i bratski srpski narod uskoro.Kada bi bratski srpski narod znao kakva ste vi bagra,javno bi se od vas odrekao.Mislim da oni to od samog početka znaju, ali zadatak je zadatak.
Sve za cilj

10. 08. 2017 - 20:37

Pa i OBRAZ. A nije im to tesko, jer ga nikada nisu ni imali, tako da nema sto da izgube.
Gule Beograd

11. 08. 2017 - 08:41

Bratski srpski narod vrlo dobro zna koja je to bagra i ološ i jedino što za njih imaju je prezrenje!Bratski srpski narod ima uopšte prema Crnogorcima i prema Crnoj Gori negativan stav i u Srbiji ih je sve manje .Poslije svakog popisa nestane pola.Bratski srpski narod ima jedinstvenu nacionalnu politiku prema Crnoj Gori već 150 godina tj. da je nema i bez obzira što je ta politika pogubna za sami bratski srpski narod oni istrajavaju u tome.Bratskom srpskom narodu nergacija kulturnog i nacionalnog indetiteta Crnogoraca je kao "dobro jutro"to za bratski srpski narod ne postoji ,a Crnu Goru smatraju privremeno izgubljenom teritorijom! Ako nas je bratski srpski narod proglasio nepostojećim to je samo korak od fizičkog uklanjanja ako bi se stvorili uslovi.
TV

11. 08. 2017 - 13:56

Marković dobro zna da Crna Gora nije homogena da svako područje, svako pleme ima različite interese i da jedini koji mogu da drže Crnu Goru na okupu je NATO vojni savez. Na sjeveru i jugu su Srbi konstutivni narod, u srednjem dijelu Crnogorci, zapadno istočno Albanci, a zapadno Hrvati i Bošnjaci od sjevera do jugo istoka i uz sve to srpski pravoslavci, crnogorski pravoslavci, katolici-hrvati i muslimani. Velike razlike na malom broju stanovnika. Sve partije međusobno neprijateljski raspoložene. Višepartiski sistem postavljen na međusobnim vrijeđanjima i ucjenama.Markoviću u istini je riješenje.
Novi komentar