Demokrate: Krivična prijava zbog komentara na Fejsbuku

Demokrate Crne Gore podnijeće krivičnu prijavu protiv Fejsbuk profila pod imenom Rako Rajković zbog komentara na Fejsbuku, saopšteno je Portalu Analitika iz Demokratske Crne Gore.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 15:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, nakon što je Portal Analitika na svojoj zvaničnoj FB stranici prenio FB status generalnog sekretara, pod naslovom „Bogdanović: Da DF ima poluge vlasti, završili bismo u kreču kao Stambolić“, lice po imenu Rako Rajković postavlja sljedeći komentar: „I treba tako da završite..“.

"Nezvanično saznajemo da je Rajković aktivista Demokratske partije socijaliste Crne Gore, što on ne krije ni na pomenutoj društvenoj mreži", kažu u Demokratama.

Kako se dodaje, zbog ovog neprihvatljivog komentara, koji, kako tvrde u Demokratama, predstavlja svojevrstan poziv na linč funkcionera Demokrata, Demokratska Crna Gora će još danas podnijeti krivičnu prijavu protiv njegovog autora.

bogdanovicok

demokrate2"Ipak, ovaj komentar ima mnogo dublje značenje: poziv kotorskog DPS-a na linč predsjednika Opštine Kotor urodio je plodom u smislu da je takav govor sada postao odomaćen među njihovih aktivistima i istomišljenicima i, čini im se, potpuno prihvatljiv i nekažnjiv. Mi pozivamo nadležne da što prije procesuiraju ovakve slučajeve i preduprijede širenje mržnje, netrpeljivosti i poziva na fizički obračun ili, čak, linč. Drugačije mišljenje se može iznijeti na prilično oštar i jasan, ali argumentovan način, što nije rijetkost u praksi Demokrata, ali to nikako ne podrazumijeva ovakve svirepe prijetnje", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari: 4

10. 08. 2017 - 16:27

Kad se tako frljate krivicnim prijavama, smijete li protiv Medojevica podnijet, njegov komentar je bio mnogo zesci?! Ne a? Jer tu bi mogla da posvjedoci Beckova bivsa djevojka (paravan), ali u Medovu korist.
Ovo je Uzas

10. 08. 2017 - 22:47

Nezvanicno saznajemo ... Cujete ove gadosti, ova pilicarska, ulicna podmetanja alla medojevic. Evo vam primjer nivoa NIDABOG naredne vlasti. Evo ovako bi vladali
Nivo srbadije iz CG

10. 08. 2017 - 22:49

Pa ovako mogu svaki dan izmisljati. Ko danas komentarise izjave anonimusa na socijalnim medijima !!!! Mozes ovakvih 10 dnevno nastancovati protiv njih samih, ko mrvu obraza I civilizovanog ponasanja nema
Sanja

11. 08. 2017 - 13:24

Demokrate, malo ste dosadni...
Novi komentar