Nikolić - Uehara: Crnogorska opozicija propustila posljednju šansu

Ignorisanjem poziva potpredsjednika Sjedinjenih Americkih Država Majka Pensa, da se vrati u Parlament, crnogorska opozicija je propustila posljednju šansu da se, makar i prividno, predstavi kao kakva takva alternativa crnogorskoj vlasti, saopštio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić u razgovoru sa američkom ambasadorkom Margaret EN Ueharom.
Objavljeno: 10. 08. 2017 - 16:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nikolić je istakao da takvo namjerno ‘nerazumijevanje’ dobronamjernih sugestija najviših međunarodnih zvaničnika nije iznenađenje, jer, nije prvi put da lideri crnogorske opozicije, demonstriraju kako ih akumulirana mržnja prema vladajućoj stranci i njenom prvom čovjeku, sputava u obavezi, da kao izabrani predstavnici građana budu u funkciji državnih interesa Crne Gore i društva u cjelini. Prema riječima Nikolića, ipak posebno zabrinjava čijenica da su lideri građanske opozicije ‘odćutali’ javno saopšten stav Potpredsjednika Pensa, o pokušajima ruskih agenata da destabilizuju Crnu Goru na dan izbora i ubiju bivšeg premijera.

Kako je saopšteno, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore, saopštio je da se nedavna posjeta Potpredsjednika Sjedinjenih Država Majka Pensa, dogodila u pravom trenutku za Crnu Goru i evroatlanske saveznike, prije svega u pogledu učvršćivanja pozicije naše države na političkoj i bezbjednosnoj mapi regiona, ali i kao direktan odgovor onima, koji ne posustaju u pokušajima da destabilizuju Zapadni Balkan. 

To je ujedno, ocijenio je Nikolić, najuvjerljiviji prikaz kvaliteta crnogorsko – američkih odnosa .

Kako se dalje navodi u saopštenju, uz zahvalnost ambasadorki Ueahari, na kontinuiranoj podršci koju je Crna Gora imala od Sjedinjenih Država u najturbulentnijim fazama novije istorije, kada je trebalo očuvati građanski mir i odbraniti pravo da sami odlučujemo o sopstvenoj budćnosti, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike , izrazio je očekivanje , da će nedavna posjeta američkog Potpredsjednika Crnoj Gori i jasnoća poslatih poruka, biti dodatni inpuls svim progresivnim snagama u zemlji i regionu, da se jos snažnije angažuju na promociji vrijednosti demokratije i vladavine prava, što je mapa puta, do kvalitetnijeg i pravednijeg životnog i radnog ambijenta svakog čovjeka.

Komentari: 13

Nikolicu ti mozes biti

10. 08. 2017 - 16:50

...bilo sto Srbin,Crnogorac bilo sto ali ne mozes covjek.Budi malo clan SD partije bit ce ti po mjeri
neso

10. 08. 2017 - 17:50

Nikoliću nezajebavaj. Izbori su pokradeni. Glasači su plaćan i našim parama. JELI TO DEMOKRATIJA NIKOLIĆU.
Beso

10. 08. 2017 - 20:00

A ti znas, ada vec ka ti.
Mamljenje

10. 08. 2017 - 17:59

Sve su ovo gafovi kojima se pokušava opozicija "namamiti" da se vrati u Skupštinu. Kao da su đeca pa im pružaju lizalice i jo-jo bombone. Ništa vlast nije drmnulo kao ovaj bojkot Skupštine. Inače, ne znam zašto bi se ovi DPS udarnici toliko trudili da ih vrate. Eto imaju "široko polje" da donose zakone po kratkom postupku. Ranije im nije odgovarala "parlamentarna diktatura", sada parlamentarna "promaja". Ja ne znam što hoće. Da opzicija igra po njihovim notama - čas ovako, čas onako. "Neće moći ove noći". Ne vraćite se dok ne "izlude".
Sandra

10. 08. 2017 - 17:59

Cim opoZicioni botovi ovoliko nasrcu na Andriju, znaci da ih dobro boli , nacin na koji ih raskrinkava ! Ovdje je istina saopstena, opozicija ni na Pensov poziv da se vrati u Parlament ne umije da procita situaciju ... izgubili su svaku sansu da ih neko moze podrzati, jer im nista ne ulazi u glavu
Micko

10. 08. 2017 - 19:26

Dje radis Sandra? Ne mogu da kazem u koju drzavnu instituciju sjedis o trosku gradjana Crne Gore bez ikakvog ucinka-jedino tj je posao da lajkujes ovakve koji te tu i drze
Andrija rekao....

10. 08. 2017 - 18:31

hahhhahaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
M.marko

10. 08. 2017 - 19:03

Za ove iz DPS nepostupanje po bilo kojem, zahtjevu američkih političara je izgleda nezamislivo i ravno smrtnomgrijehu. Pa nije g-din Pens Sveti Petar Cetinjski, pa da odma potrčimo i uradimo ono što on kaže. Ovakve izjave, poput ove Nikolićeva, ne zbog opozicije nego ne treba davati zbog samog DPS-a jer, su štetne prvenstveno za njih. Neki nivo dostojanstva valjda treba postojati i u politici.
TV

11. 08. 2017 - 07:46

U razgovorima sa američkim predstavnicima treba biti dostojanstven i uvjek imati na umu i da su u građani sa teritorije današnje Crne Gore izgrađivali Ameriku u 19 i 20 vijeku radeći po rudnicima , na izgradnji željeznice i na uvođenju naplate poreza u prvim danima nove države USA. i mnogim drugim značajnim poslovima za izgradnju te velike držve.
MmmARKO...

11. 08. 2017 - 09:07

Ma da je Putin ....uo, vi bi ka jedan skočili moj markiša...
As pik

10. 08. 2017 - 20:46

Gospodin je poslanik a da pri tom nije ni krocio u dps prije toga.osim uvjezbanih govora i uzdignutog stava ne znam cime je zasluzio tu poziciju.o kadrovima vise vodite racuna ako mislite da dps ostane na mjestu koje mu pripada.
Dje Andrija udari

10. 08. 2017 - 22:02

Tu trava ne raste !!!
Andrijih udar

10. 08. 2017 - 23:16

Možda krampom ili lopatom. Znaš li kako su ga u svojoj knjizi oslovljavali Marko Vešović i Šeki Radončić. Pročitaj ili se raspitaj. Jer, ako ti ja kažem neće mi objaviti komentar.
Novi komentar