Plaže, ponte, pristaništa moraju biti dostupni svima

Obalni prostor na sjeverozapadnom dijelu poluostrva Luštica u Tivtu već je duže izložen intezivnoj uzurpaciji i devastaciji. Uglavnom se radi o bespravnom betoniranjui izgradnji privatnih molova i pristaništa. U Boki Kotorskoj brojni domaći i strani investitori više manje bespravno uzurpiraju i devastiraju nekadašnju prirodnu kamenitu obalu i onemogućavaju pristup.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su nedavno saopštili iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, obala nije privatni posjed i dostupna je svima.

Plaže, ponte, pristaništa i slično, koji nijesu ustupljeni na korišćenje putem javnog poziva, a na osnovu važećeg Plana objekata privremenog karaktera, dostupni su svima pod jednakim uslovima, u skladu sa predviđenom namjenom – rekli su Pobjedi iz Morskog dobra, objašnjavajući da sve dijelove obale u državnoj svojini koja nije data u zakup, građani i turisti mogu slobodno da koriste, u skladu sa namjenom obale, a u tome nema niko pravo da ih sprečava ili ometa.

(opširnije u Pobjedi) 

Komentari: 3

sdsd

11. 08. 2017 - 07:14

Od vaseg pisanja i citiranja zakona nema nista. Obezbijedite kao drzava postovanje zakona, pa ce vas i ljudi postovati. Ovako, trla baba lan ...
licemjeri

11. 08. 2017 - 07:22

Licemjerno Morsko zlo koje izdaje ova saopstenja a kada prijavite rusenja i uzurpacije cuti. Direktor Morskog zla je nedavno opravdao petogodisnje rusenje kilometara predivnih stijenjai i izradnju private luke na ponti Veslo, rekavsi da je u” zaledju privatno imanje”. Vlasnik imanja je e napravio kamp na zemlji koju je nelegalno prisvojio I otcijepio hiljade kilometara zemlje na najljepsem rtu, postavivsi sa druge strane kapiju I katanac I zatrpavsi raniji put prema drugoj uvali , Inspekcija CG nije prstomn mrdnula. Za pet godina podnijeto je I jednima I drugima preko 50 prijava , i nista. Tokom nedavnog pozara, ispostavilo se da kamp nema ni kuhinjski protivpozarni aparat a kamoli sta ozbiljnije, ali je vlasnik ladno izjavio da je njegova luka spasila zivote, sto je jos jedna laz. Tamo su bili njegovi gosti, a mi smo se spasavali sa drugoh ponti. Ali, vazno je da nama pare u dzepove stizu, to sto unistavamo zamlju nema veze. Patriote prave.
Guest_24042

11. 08. 2017 - 11:43

DRZAVNI SLUZBENIC UNIZAVAJU DRZAVU IAKO ,, BESPOSTEDNE REFORME TRAJU LI GA TRAJU"
Novi komentar