DPS odgovara Demokratama i DF-u - književnim djelom

Demokratska partija socijalista, na neuobičajen način, obratila se javnosti saopštenjem i nastavila polemiku sa Demokratama i DF-om. Veoma specifično saopštenje, sa elementima knjževnog djela, prenosimo integralno.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 11:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poštovani građani, juče su se dva kuma - Bigović predsjednik Skupštine Opštine i Katić predsjednik Opštine, dogovorili da zajedno napadnu DPS i oglasili odvojenim saopštenjima. Razumijemo njihovu nervozu. Ipak, ljeto je, bliži se vikend, turistička sezona je u zamahu. Umjesto da im odgovorimo uobičajenim političkim saopštenjem, nadamo se da nećete zamjeriti da se malo našalimo.

Naziv djela: Komedijaši na vlasti

Čin: prvi

Scena: kabinet predsjednika

Uloge: kumovi

Katić: "Kume Bigo, ispeli su mi se na glavu ovi iz DPS. Uključi se malo i pomozi."

Bigović: "'Oću kume, Kati. Đe treba da ih do'vatim?"

Katić: "Nemoj oko sporta, života ti. Tu smo postavili onog našeg iz Zelenike što je završio dva-tri sportska fakulteta."

Bigović: "Da nije mali prekvalifikovan za tu poziciju kume, Kati?"

Katić: "Nije. Mnogo je talentovan. Završio je kurs za centaršut i školu za mali fudbal. Ekstra talenat."

Bigović: "Pa đe da ih taknem, kumara?"

Katić: "Najbolje je oko gradske luke Škver. Zaboravili smo da dođemo na glavnu javnu raspravu, pa dako ih malo nategnemo tu. Viđi što nam rade. Izgubićemo glasače."

Bigović: "Ne znam kume, Kati. Ne znam kako će Simonida reagovat'?"

Katić: "Što? Je li počela da dolazi na posao?"

Bigović: "Nešto mi je čudna. Malo se povukla otkad je vaš veliki mali šef rekao da osjeća 'tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem' kada se obraća DF-u."

Katić: "Kumara, pušti to. Ti znaš da ja nemam mučninu i tjeskobu. Dođi da te zagrlim, mili moj Bigo. A kako su ovi tvoji mogli reć' da moj veliki mali šef ima seanse sa raspopom Mirašem Dedeićem?"

Bigović: "Ja ti nemam veze s tim, kume Kati. Nego ako se zakomplikuje sve ovo, mogu li ja preć' kod tebe?"

Katić: "A možeš, kume Bigo. Pa ja sam ti jadan ne bio preskočio iz SNP-a u Pokret za promjene, a onda u ove naše Demokrate. A vazda zajedno možemo u Lilehamer i da igramo pasijans!"

Bigović: "Auuuu, kume Kati. A mi smo zaboravili juče u onom našem saopštenju da pomenemo SNP. Eto, k'o da nisu sa nama u koaliciju. Uf, uf, uf..."

Katić: "Ne sjekiraj se, kume Bigo. Ako te budu pitali reči da si visoko podigao ruku kad si glasao, pa nisi znao što se čini ispod stola. Tako su i oni rekli. Nemaš ti problema. I nemaš problema, kume Bigo, da dođeš kod nas. Kad god 'oćeš. Daćemo ti da zadržiš mandat. A ti znaš da za mene riječ ima snagu zakona, je li pošteno?"

Bigović: "Jeste, kume. No što, no je pošteno. Fala ti, đe čuo i đe ne čuo. Pa što treba da rečem oko Škvera?"

Katić: "Reči da će sve bit' pošteno, i da će se dat našima, i tako to. Da će sve bit' demokratski. I tako to. Ti si obrazovan, kume Bigo. Znaš ti."

Bigović: "Dobro, kume. Milo mi je što se gledamo svakih pet minuta. Kad bi se k'o kumovi gledali da nijesmo presjednici skupštine i opštine. A, kume?"

Nastaviće se....

Komentari: 7

kati

11. 08. 2017 - 11:40

ne recite 2 puta da ovo nije stvarni transkript razgovora!~!
Mirko

11. 08. 2017 - 11:55

DPS se ne da dovatit, da se bave prisluškivanjem opozicije,a tek da to tajna policija nikako ne radi za njih. Ja im vjerujem, ne znam za vas. A pošto im ja vjerujem, istom bih nešto volio znat oklen onda DPS-u, ovaj snimak ? U neke države , čuo sam kad nekoga neovlašćeno prisluškuješ - pravac bajbok. Ali te zemlje nemaju još vaku vladavinu ka mi, ti im se mora oprostit.
Mukica

11. 08. 2017 - 13:23

Mirko, druze, zar ne vidis da pise da je sala u pitanju. Nego, u pravu je Kati, mozda je bas ovako tekao razgovor :-)))
Mirko

11. 08. 2017 - 13:37

Nijesam baš obratio pažnju, ali si izgleda upravu, pa se ovim putem izvinjavam autorima članka, tj. DPS službi za informisanje ili kako se već zovu.
"Književnost"

11. 08. 2017 - 11:59

Hahaaaa. Ovi iz DPS-a, od svih književnih vrsta, najviše vole da prave i pišu drame. I ne samo što ih umiju pisat, još su veći majstori da režiraju drame. Tu im tek treba skinut kapu.
rossi

11. 08. 2017 - 16:39

Tekst je pravo osvjezenje. Ha,ha,ha. Ova nova blast u HN I nije za drugo no za sprdnju.
Boban Bg

11. 08. 2017 - 16:48

Svidja mi se što vam ovo izgleda kao stvarno. To znači samo da je i vama jasno o kakvoj robi se radi, ali da imate "viši" cilj. Ne tvrdim ja od juče da politički sukobi u CG nemaju veze sa demokratijom, već da je u osnovi srpsko-ruska invaxija i pokušaj odbrane CG sa ovo malo mrčene snage u DPS-u (možda jedno 25 do 30% DPS-a). Doduše postoje avetinje medju Crnogorvima koji sa DPS-om ratuju još od 90', pa su nedje zaboravili da to nije isti DPS i da je "onaj" dio koji im je ostao u lošem śećanju manje-više današnja opzicija vlasti, državi i Crnogorcima.
Novi komentar