Dašić: Jedino neutralni kandidat može obezbijediti jedinstvo SNP-u

Kandidat za predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP), Goran Dašić, kazao je da očekuje pobjedu na Kongresu, ocjenjući da u postojećoj konstelaciji snaga unutar te stranke, samo treći neutralni kandidat može obezbijediti puno jedinstvo SNP-a.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 12:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kongres SNP-a, na kojem će biti izabran novi partijski lider, biće održan u nedjelju. Pored Dašića kandidati za predsjednika su Snežana Jonica i Vladimir Joković.

Dašić je poručio da, ukoliko bude izbaran za predsjednika SNP-a, neće dozvoliti da se bilo koji funkcioner ili član partije nakon Kongresa osjeća poražen.

"To će biti jedan od mojih glavnih ciljeva", kazao je Dašić agenciji MINA.

Prema nejgovim riječima, svi će imati svoju šansu i svi će dobiti svoje mjesto i u rukovodstvu i u drugim organima partije.

"Ko je za koga glasao od nedelje će biti apsolutno nevažno, svi će aktivno učestvovati u kreiranju ključnih partijskih politika i donošenju ključnih odluka, jer imam jedan vrhunski cilj zbog kojeg sam se kandidovao, a to je jedinstvo partije”, kazao je Dašić.

Dašić je rekao da se poslanici te partije neće vraćati u nelegitimni parlament, niti će učestvovati u radu skupštinskih odbora.

“SNP jeste za dijalog, što smo i potvrdili u razgovorima sa predstavnicima međunarodne zajednice koje smo imali, ali o povratku u parlament nema govora”, naglasio je Dašić.

On je poručio da će u slučaju pobjede u potpunosti biti otvoren za saradnju sa ostalim opozicionim političkim subjektima u cilju pronalaska modela optimalne opozicione saradnje i izlaska na lokalnim izborima, kao i u cilju predlaganja zajedničkog antirežimskog kandidata na predsjedničkim izborima.

Dašić je istakao da je saglasan sa liderom Građanskog pokreta URA, Dritanom Abazovićem, da bi priča oko zajedničkog predsjedničkog kandidata morala da bude na bazi međusobnog razumijevanja, bez uslovljavanja i uz maksimalno uvažavanje svih u tom procesu.

“Jedino na taj način možemo dati vjetar u leđa našem zajedničkom predsjedničkom kandidatu, što će opozicioni birači znati da prepoznaju i siguran sam da će znati i da cijene kroz širu podršku na izborima i pobjedu na njima”, smatra Dašić.

Mina

Komentari: 1

To je

11. 08. 2017 - 17:29

Došla voda do poda--očekivano odavno. Neutralni kandidat iz uvoza ?
Novi komentar