Tanjević: Nejmar od 222 miliona mora da igra za reprezentaciju, a košarkašima je zabranjeno?!

Bogdan Tanjević oduvijek je bio poznat kao čovjek koji govori jasno i glasno, bez dlake na jeziku. Što na umu, to na drumu. I osim toga što je stručnjak sa pregršt osvojenih medalja i priznanja, uvijek je znao da pogodi onoga koga pomene – pravo u centar.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 15:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Najavna konferencija  pripremnog turnira „Trofej Beograda 2017“, koji će se od petka do neđelje igrati u dvorani Aleksandar Nikolić, imala je dio u kojem se pričalo o utakmicama koje se očekuju, ali veći dio bio je posvećen dešavanjima u evropskoj i svjetskoj košarci.

Selektori Crne Gore Bogdan Tanjević i Srbije Aleksandar Đorđević govorili su o svim aktuelnim problemima i uhvatili se u koštac sa mnogim problemima.

 „Ima devet godina kako sam Fibi pisao da na takmičenje dođe 14 igrača. Da oni budu u rotaciji tako da se mijenjaju, da zamijene nekog ko se povrijedi. Evo, zamislite ovo, situaciju sa Simonovićem i Nedovićem. To ne može da se zakrpi tamo na turniru. Ali, ima situacija kada igrač može da se oporavi pred sam turnir, ili prvih dana takmičenja. Ti u ovoj situaciji ostaješ bez dvojice važnih igrača. Nema nikakav razlog da se ne uvede to pravilo, jer nekada može i taj 13. ili 14. igrač da bude heroj“, rekao je Tanjević, na šta se nadovezao Đorđević:

„Nama se to desilo 2011. godine, kada smo zbog povreda ostali bez Tepića i Rašića. Još od tada svi o tome pričaju, ali ništa se ne mijenja“.

Trofejni stručnjak nastavio je sa kritikama, u dahu…

„Ono što mi se još više ne dopada, jeste da nema nikakvog statusa reprezentacije i nacionalnih saveza, za razliku od NBA. Zašto bi NBA trebalo da bude neko svjetsko čudo? Gledajte sad Ronalda ili Mesija. Fudbaleri moraju da igraju sve reprezentativne prozore i prijateljske utakmice… Klubovi plate 222.000.000 eura za Nejmara, a on će i kao takav morati da igra prijateljske utakmice, kamoli takmičarske. Sad ovdje ispada kao da su košarkaši marsovci. U situaciji smo da se ovaj privatnik iz Eurolige (čitaj: Đordi Bertomeu) zajebava s nama. A košarkaši ne shvataju da se na reprezentaciji rađaju novi igrači. Srbija koja je dva puta bila prvak Evrope, na prošlom Mundobasketu i Olimpijskim igrama, pošto su sve druge evropske reprezentacije bile iza njih, sada mora da razmišlja o tome ko će smjeti da igra od novembra, a ko ne“, istakao je Tanjević, na šta se opet nadovezao Đorđević:

„Vještački se mijenja hijerarhija rezultata. Treba da postoji stav dva takmičara, neke stvari se nameću, neke su već nametnute. Pred nama je borba koja se vodi nepravednim oružjem“.

Nije Tanjević ostao imun ni kada je slučaj Nikole Jokića u pitanju:

„Zamislite slučaj Nikole Jokića… Kako je moguće da njegovi savjetnici ovako postupaju. Šta on radi sad? Ima trenere koji mu bacaju teniske loptice i on mora da ih uhvati prije nego što druga doleti… Uzimaju mu po 1.000 dolara dnevno. Dobro, on ima para… Trening košarkaški, to što mi radimo kao selektori, to je zlato – a ne tražimo novac. On (Nikola) kaže da neće da dođe jer ima pametnija posla. Nabiće mu tamo 20 kilograma mase i šta će da naprave od njega?! Sjećate li se Tonija Kukoča dok je imao 15 kg viška?! Da nije to spustio zaboravio bi da igra košarku. Tako nabijeni imaju skraćene ruke i noge, dižu po 240 kilograma, rade samo gornji dio tijela, a noge budu kao čačkalice i ne mogu poslije da skoče…“

U sali je od početka krenulo u veseloj atmosferi, da bi se tako i nastavilo...

"Pola Srbije Crnogorci, a on (Sale) se žali na mog jednog malog Amerikanca. Pristalica sam toga. Igrač kao Rajs može da nam digne kvalitet. Ovaj od prošle godine nije komandovao, nego dizao ekipu. Ovaj sad će komandovati", kaže Tanjević. 

MOzzartsport

Komentari: 6

Neutralan

11. 08. 2017 - 17:12

Pola Srbije Crnogorci, tako je to svi znamo samo ovi naši što se kunu da su Srbi a jedva im je iko ikad prije njih bio u srbiji... Bravo Tanjeviću samo tako, osjeća se pozitivan duh, samo hrabro!
Nikola

11. 08. 2017 - 17:28

Hi,hi,hi,hi, pola srpske reprezentacije Crnogorci. Pa naravno kad smo jedno. I Đorđević je porijeklom Crnogorac. Jedina nacija koja ide na prvenstvo sa dvije reprezentacije. Možda neki Crnogorci nijesu više Srbi, ali su svi Srbi i dalje Crnogorci.
Crna Gora

11. 08. 2017 - 18:07

Posrbice crnogorske kukala vam majka. Mora da je teško biti i crnogorac i srbin, a ustvari niko i ništa! Niti voda niti vino!
Neko BG

11. 08. 2017 - 18:18

Možda si ti neke druge knjige čitao, po tome smo svi iz bivše Jugoslavije jedna nacija - Južni Sloveni. Pritom Crna Gora postoji kao zaseban entitet duže nego bilo koja država u regionu. Kako objašnjavaš da su postojale dvije država Raška i Zeta u isto vrijeme? Kako obješnjavaš da je Srbija pod Turcima 500 godina a Crna Gora, doduše mnogo manja teritorijalno nego danas imala neutralnost i ambasadu Turske na Cetinju. Evo linka koji je sa kartom iz 1700. godine, nijesu je ni Srbi ni Crnogorci crtali. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/AtlBalk1700.jpg Ako te volja istraži malo što pišu drugi narodi, nemoj samo srpske istoričare slušat svi oni tvrde da su Srbi nebeski narod.
Zoran

11. 08. 2017 - 18:34

Dokle više Nikola... ta je priča pasee, ođe se priča o košarci. Kod nas u Srbiji se zna ko su Crnogorci a ko Srbi to samo kod vas u CG neka pometnja... Jedva čekam meč CG vs SRB!
Maestro

11. 08. 2017 - 20:25

Ljudi nema potrebe da se svađate.. Tanjević je legenda, i uvijek rječit i duhovit. Nasmijao je punu salu novinara. Uz to je veliki stručnjak! Ne znam kakve su šanse za medalju i slične stvari, budući da nismo prolazili grupu ranije, ali jedno je sigurno, igraćemo nikad bolju košarku!
Novi komentar