Bečić Del Monaku: Bojkot nije željeno, već nužno rješenje opozicije

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas u sjedištu Demokrata sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori Vićencom Del Monakom.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bečić je upoznao uvaženog sagovornika sa realizacijom terenske kampanje Demokrata koja se u prethodnih mjesec dana odvijala na teritoriji opštine Pljevlja, u okviru koje su mladi aktivisti obišli preko 6.000 , dok je on lično posjetio preko 1.000 pljevaljskih domaćinstava, posjetivši pritom, sva sela na teritoriji opštine Pljevlja. 

-Podrška od 38 % u Pljevljima, kao i rapidan rast podrške u svim gradovima, koji je posebno evidentan nakon izbora u Herceg Novom, jasno ukazuju da su jake Demokrate, kao dominantni faktor, garant promjene vlasti, prevazilaženja podjela, odlučne borbe protiv kriminala i korupcije i sprovođenja nužnih ekonomskih reformi- saopšteno je Portalu Analitika sa sastanka. 

Lider Demokrata je saopštio ambasadoru Del Monaku da i pored brutalnih napada kojima su izložene Demokrate sa raznih strana političke pozornice, centara moći i njihovih finansijera, rast Demokrata i proces promjena u Crnoj Gori niko i ništa ne može zaustaviti. 

„Kada se krene u obračun sa novom, mladom i progresivnom strukturom na način koji odiše neviđenim primitivizmom i brutalnošću, onda znajte da je na sceni klasična nemoć autora, priznanje poraza i poslednja faza u pobjedi nad autokratskim režimom, njihovim pomagačima iz kriminalnog i medijskog podzemlja, kao i političkih struktura“, istakao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je ambasadora Italije upoznao sa konkretnim  pokazateljima i uporednim podacima o finansijkoj konsolidaciji, racionalizaciji, komunalnom redu, zaštiti devastacije prostora, radu javnih preduzeća i infrstrukturnim projektima, a koji najplastičnije pokazuju kako funkcionišu nove demokratske vlasti u primorskim opštinama, na čelu sa funkcionerima Demokrata. 

„Iz činjenica koje su jasne i nesporne, nema dileme da se promjena vlasti u primorskim opštinama pokazala kao ljekovita po interese građana, a način funkcionisanja novih administracija, na čelu sa predsjednicima opština iz redova Demokrata, kao jasan pokazatelj da se vraća i sistem vrijednosti koje su značajno bile narušile korumpirane vlasti naših prethodnika“, naglasio je Bečić.

Bečić je istakao da bojkot nije željeno, već nužno rješenje opozicije, u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, zemlji u kojoj je DPS više puta izigrao i pogazio sve dogovore koji su postizani sa ciljem pokušaja izlaska iz krize. 

Lider Demokrata i ambasador Italije su razmijenili mišljenja i o položaju i značaju italijanske zajednice u Kotoru, kvalitetnoj saradnji koja  postoji sa lokalnom upravom u tom gradu, ali i problemima koji postoje na relaciji italijanske kompanije A2A i državne vlasti u Crnoj Gori. 

„Samo vlast koju predvode pojednici koji su čisti i lišeni ličnog interesa, može garantovati izgradnju jakih i stabilnih institucija, koje će izgraditi pravni sistem u kojem će se sigurno osjećati svi građani, domaći i strani investitori“, zaključio je Bečić.

Bečić i ambasador Del Monako saglasili su se da će nastaviti prijateljski i konstruktivan dijalog.

 

Komentari: 13

Savio hak

11. 08. 2017 - 15:59

E svaka ti cast. Sledece izbore imas moj glas. Iako sam do sada glasao DPS.
Botina DM

11. 08. 2017 - 17:36

Da . Odmah se vidi da nijesi bot Demokrat nego razocarani DPS , odusevljen demagogijom ovog nadobudnog klinca . Ne foliraj botino .
Lea

11. 08. 2017 - 16:20

Vama nas bojkot odgovara,jer bi na sjednicama morali odgovoriti na po koje pitanje:recimo o Nato.u,crkvi,ko ste,dje cete itd...Ovako plivate u mutnom,izbjegavate odgovore i znamo samo da krvnicki mrzite ove koji imaju rezultate i uspjehe.I...da,da ste opdjednuti pogresnom slikom o sopdtvenoj velicini.
boba

11. 08. 2017 - 16:27

Opet ovaj "lider" iznosi neistine strancima i hvali se svojim snovima. Čitaj Orvela malo i mani se fantazija, o Aleks! Nije ti Makijaveli sve objasnio.
Ćuvaj koze

11. 08. 2017 - 16:32

Bečiću, ti nijesi za bolje nego da čuvaš koze. Čak su i one u odnosu na tebe plemenita bića.
Nije ni za TO!

11. 08. 2017 - 18:38

Obraza mi, ja mu ni koze ne bih dao, jer bi i njih izgubio!
^^^

11. 08. 2017 - 18:39

Koze su korisne a on nije! Ogromna razlika.
Jovana

11. 08. 2017 - 16:58

Stvarno me zanima da li je ovaj mladi covjek pripadnik lgbt.
Frajla

11. 08. 2017 - 17:07

kako se nadima, reka bi coek to je sila od momka :)
neso

11. 08. 2017 - 17:43

Demokrate su pravo osvježdenje na političkoj pozornici. Napokon nove prave snage, pune elana,hrabrosti,znanja,poštenja. DEMOKRATAMA PRILAZI 5 STRANAKA I 10 NVO.
hit00

11. 08. 2017 - 23:01

Hehehe.....neso,neso....hehehe
Tara

11. 08. 2017 - 19:18

Ovaj mali Alek je sprdnja drzave CG..on zastupa cetnistvo i fasiste u drzavi CG! Ovaj blesavi narod ne kapira pravu stvar..kupuje seljake sa 100g.kave,,Fuj!
[email protected]

12. 08. 2017 - 21:25

Svi svjetski zvaničnici osuđuju bojkot opozozije, samo vi to ne vidite......kad će novi izbori da se oslobodimo kukolja ?
Novi komentar