U sudaru vozova 36 mrtvih, više od 100 povrijeđenih

Broj poginulih u sudaru vozova na periferiji Aleksandrije porastao je na 36, a povrijeđenih na više od 100, saopštilo je egipatsko Ministarstvo zdravlja.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 20:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nesreća se dogodila u 14 sati i 15 minuta, u blizini stanice u pregrađu Horšid, a pri sudaru je iz šina iskočila lokomotiva jednog i dva vagona drugog voza, saopštila Egipatska uprava željeznice, prenosi Rojters.

Državni list Al-Ahram prenosi da je 36 tijela prebačeno u bolničke mrtvačnice u provinciji Aleksandrija, a javni tužilac Nabil Sadek naložio je hitnu istragu.

Bolnički izvor je državnoj televiziji rekao da su neki povrijeđeni i dalje zaglavljeni u vozovima.

Na snimku koji je emitovala državna televizija vide se desetine ljudi okupljenih oko oštećenih vozova, dok su mnoga tijela na zemlji.

Za sada nema zvaničnih informacija o tome šta je uzrokovalo sudar.

Državna televizija javlja, pozivajući se na zvaničnike Ministarstva saobraćaja, da je sudar vjerovatno uzrokovan kvarom na jednom od vozova koji je zbog toga stao na pruzi.

Vozovi su se sudarili čeono, pri čemu je jedan dolazio iz Kaira, dok je drugi pristizao iz grada Port Said, u Sueckom kanalu.

Ovo je željeznička nesreća sa najvećim broj poginulih u toj sjevernoafričkoj zemlji od novembra 2013. godine, kada se južno od Kaira dogodio sudar voza i autobusa u kojem je poginulo 27 ljudi.

Komentari: 0

Novi komentar