Makedonci otjerali Rusa: Borozan napušta Vardar

Ruski biznismen Sergej Samsonenko objavio je danas da po završetku sezone više neće finansirati makedonski fudbalski i rukometni klub Vardar.
Objavljeno: 11. 08. 2017 - 20:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Makedonija je bila dom mojoj porodici i meni 11 godina i ulagao sam ogroman novac u razvoj sporta u toj zemlji. Što je dosta, dosta je", naveo je vlasnik muškog fudbalskog i ženskog i muškog rukometnog kluba Vardar u otvorenom pismu javnosti.

Njegova odluka da se povuče došla je poslije kritika javnosti povodom odluke da se značajno poveća cijena ulaznica za utakmicu koju će fudbaleri Vardara igrati protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Samsonenko je rekao da nijedna cijena ulaznice ne može da se mjeri s iznosima koje je ulagao u makedonski fudbal, rukomet i tenis.

"Nikada nisam bio uvrijedjen kao u prethodnih nekoliko dana. Odlučio sam, ma koliko ta odluka bila teška za mene. Ova sezona će biti posljednja u kojoj ću ulagati u tri kluba", napisao je Samsonenko.

On je dodao da će klubovi "u odličnom finansijskom stanju i sa trofejima" biti vraćeni starim vlasnicima.

Među njima je i rukometni klub Vardar za koji nastupa Vuko Borozan.

Samsonenko je zvaničnim prvacima Evrope saopštiti da će isplatiti zaostala dugovanja i napustiti klub koji je proljetos pokorio Stari kontinent.

To znači i da će većina igrača iz šampionske generacije napustiti klub, a među njima i crnogorski reprezentativac.

Za Borozana se interesuju brojni klubovi, prije svega iz Njemačke, Španije i Mađarske, pa će vjerovatno karijeru nastaviti u nekom od jakih klubova iz tih zemalja.

Komentari: 1

primorac

11. 08. 2017 - 21:42

Pa zar te nije putin pozvao da radiš sa ruskim rukometašima, tata zove kući.
Novi komentar