Tivat: ,,Podzemne“ požare može ugasiti samo dobra kiša

Na teritoriji opštine aktivna su tri požarišta i to na lokacijama: Solila ka selu Lješevići u kotorskoj opštini, Gošići i Krašići, a situacija na terenu u mnogome je uslovljena vremenskim prilikama. Prema riječima vatrogasaca, vjetar koji se intenzivira u popodnevnim satima otežava im rad, jer iznova rasplamsava požare.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 06:59 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tivat: ,,Podzemne“ pozare moze ugasiti samo dobra kisa

U jutarnjim satima požarišta u Tivtu gasila su dva aviona MUP- a, što je prema riječima komandira opštinske Službe zaštite i spasavanja, Zorana Barbića, bila velika pomoć.

Premor

 - Požarište u Tivtu je veoma dugo, od Solila do iznad Krašića. Nema otvorenih plamenova, ne gore stabla, ali „podzemni“ požari stvaraju dosta dima i nepredvidivi su. Ne znamo gdje će izbiti, pa već danima trčimo od mjesta do mjesta. Mi dajemo sve od sebe, ali ljudi su premoreni - kazao je Barbić, naglasivši da takva požarišta može ugasiti samo dobra kiša.

Tokom dana vjetar je mijenjao pravac, što je u jednom trenutku dovelo do toga da je vatra „krenula“ prema naselju Maslinjak, gdje su vatrogaci prokrčili nekoliko staza kroz rastinje u neposrednoj blizini kuća. Sa dvije cistijerne i razvučenim crijevima bili su spremni da dejstvuju, ali je vjetar stao, pa je stala i vatra.

Članovi kriznog štaba, predsjednica opštine, dr Snežana Matijević, potpredsjednici Opštine Dejan Maslovar i Ilija Janović u pratnji komandira Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbića, te komandira i predsjednika DVD „Krtoli“, Milana Vukošića i Stefana Kostića, obišli su juče požarište u Krašićima, kod naselja Maslinjak.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar