Apel građanima da ne pale vatru na otvorenom

Prijestonica Cetinje apeluje na sve građane da ne pale vatru na otvorenom, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje utiču na nastanak i širenje požara i da, ukoliko primijete da neko to radi obavijeste Službu zaštite na broj 123 ili Upravu policije kako bi se spriječio nastanak novih požara.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 07:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Najveći požari danas bili su na lokacijama iznad Bajica i prema Lovćenu, kao i novi koji su izbili na Bukovici i unutar teritorije Nacionalnog parka Lovćen. Požari su danima aktivni od Čekanja prema Ćeklićima, kod Trešnjeva, kao i u Građanima.

Pripadnicima Službe zaštite, koji u ekstremnim uslovima, već preko mjesec dana ulažu nadljudske napore da zaštite teritoriju prijestonice od požara, koje je definitivno izazvao ljudski faktor, od danas su se pridružile kolege iz opština Budva i Kotor.

Cetinjski vatrogasci se preko mjesec dana bore sa velikim brojem požara, čije gašenje su otežavali visoke temperature, jak vjetar i nepristupačan teren. Zato apeluju i na sve građane koji su u mogućnosti, da pomognu pripadnicima Službe zaštite kako bi se požari ugasili.

Komentari: 2

Tara

12. 08. 2017 - 08:58

Apel vam nista nece pomoci,,treba zabraniti do daljnjega..sa ogromnim kaznama i zatvorom!
Apel I

12. 08. 2017 - 12:25

Na vrijeme, nema što! Trebali su sačekat pa ovaj apel uputiti u novembar, pred nastupajuću zimu. Svaki posao gradonačelniku Bogdanoviću je ovakav. On je obišao vatrogasce, tek trinaesti dan, kako bi se slikao. Pa je otišao da im saopšti da če dobiti bonuse od po 200 eura, opet da bi se slikao. Sad očekujte, poslije prve jake kiše da će se slikati sa varogasnim crijevom. Njega interesuju samo "cale". Zato se okružio sa "kadrovima" koji su talentovani samo za "nelegalni biznis".
Novi komentar