Tramp: Moguća i vojna opcija za Venecuelu

Američki predsjednik Donald Tramp je izjavio da ne odbacuje ni mogućnost vojne opcije za Venecuelu, kao odgovor na eskalaciju političke krize u toj zemlji.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 07:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i potencijalnu vojnu, ako bude bilo potrebe", rekao je Tramp novinarima u Nju Džerziju.

On je kazao da imaju trupe u čitavom svijetu i na mjestima koja su veoma udaljena.

"Venecuela nije toliko daleko, a ljudi tamo pate i umiru", rekao je Tramp, prenose agencije.

On se osvrnuo na pitanje Sjeverne Koreje, rekavši da će razgovarati sa kineskim predsjednikom Si Ðinpingom o "veoma opasnoj" situaciji u vezi sa Pjongjangom.

"Nadam se da ćemo sve razriješiti", rekao je Tramp novinarima i doda da "niko više od predsjednika Trampa ne voli mirno rješenje".

Trampova administracija je prethodno lidera Venecuele Nikolasa Madura nazvala diktatorom i pokrenula sankcije protiv njega i velikog broja drugih zvaničnika, posle održavanja kontroverznih izbora za ustavotvornu skupštinu i višemjesečnih protetsa opozicije tokom kojih je u sukobima sa policijom poginulo više desetina osoba.

Komentari: 3

Nis TARU

12. 08. 2017 - 09:05

Ako bi svijet zatvorijo riječ ,,ZLO ,, onda bi se ono ponovo rodilo PREKO PACIFIKA,, koja je sledeca NEDUŽNA ZEMLJA KOJA ĆE POSTI POD SLOGANOM USA-DEMOKRATIJE ,a na konto novog presjednika koji se mora uvesti u ARHIVU ŽRTAVA MOCNOG IMPERIJALIZMA.
Maestro

12. 08. 2017 - 10:08

Bolje bi mu bilo da napravi intervenciju u Alabami ili Džordžiji.. da pomogne te siromašne zemlje, nego brine o problemima drugih nezavisnih država ... što ga ćera da komentariše svako malo
@

12. 08. 2017 - 10:31

Toliko o demokratiji u Juznoj Americi.Taman se otrgnu od visokog kapitala americkih tajkuna onda 5%gradjana pocne da protestvuje i SAD POSALJU VOJSKU(Cile,Nikaragva,San Salvador Grenada Panama itd itd)Treba pogledati film Olivera Stona i biti ce jasnije.
Novi komentar