REKORDNA SEZONA: U Crnoj Gori skoro 200.000 turista

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 200.000 turista, odnosno osam odsto više u odnosu na rekordnu posjećenost prethodne godine, saopštila je Nacionalna turistička organizacija (NTO).
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 11:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz NTO su kazali da je najviše turista na Budvanskoj rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju boravi u Herceg Novom i Ulcinju.

"U Herceg Novom popunjenost hotela iznosi 90 odsto, dok na Ulcinjskoj rivijeri hoteli bilježe povećanje gostiju za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu", saopštila je NTO.

Podsjećaju da i sjeverni dio Crne Gore bilježi značajan rast turista, a prema informacijama hotelsko turističke privrede očekuje se odličan buking tokom cijelog avgusta.

"Na Žabljaku se od početka ljetnjih mjeseci bilježi povećanje broja gostiju preko 60 odsto, a trenutna popunjenost hotela iznosi 95 procenata. U Kolašinu je većina turističkih kapaciteta popunjena, imajući u vidu da je u toku sedmi Internacionalni tango kamp sa preko 600 učesnika iz cijelog svijeta", saopštila je NTO.

Kad je riječ o strukturi gostiju, ona je raznovrsna.

Pored turista iz regiona i Rusije koji su najbrojniji, trenutno u Crnoj Gori boravi i značajan broj gostiju iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Ukrajine, Poljske te skandinavskih i zemalja Beneluksa", podaci su NTO.

Da je turistička ponuda sjevernih i centralnih krajeva Crne Gore sve atraktivnija pokazuje zainteresovanost turista za Nacionalne parkove Crne Gore.

"Od početka godine do 10. avgusta u NPCG je registrovano 193.843 prodatih ulaznica, što je za pet odsto više u odnosu na prošlu godinu. U prvih deset dana avgusta posebno dobru posjećenost bilježe Nacionalni parkovi na sjeveru Crne Gore, 18 odsto više posjetilaca posjetilo je NP Durmitor i preko 58 odsto više NP Bigradska gora, a sve je veći broj zainteresovanih ljubitelja prirode i u najmlađem NP Prokletije", saopštila je NTO.

Turisti u Nacionalnim parkovima Crne Gore su zainteresovani za pješačke, biciklističke i edukativne staze, osvajanje planinskih vrhova, rafting Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, obilazak Crnog, Biogradskog i Hridskog jezera, posjetu Njegoševom Mauzoleju i vidikovce Lovćena.

Komentari: 12

Ja

12. 08. 2017 - 13:55

Hahahahahhahahah
CIr na zelucu ti slijedi

12. 08. 2017 - 18:37

Puce li od muke? Ako zivis u Cg nije lako ... Ovako ste se smijali i suverenosti i clanstvu u NATO a sjutra cete i clanstvu u EU, ... Inace da sto citaws osim cirilicne stampe vidio bi da je ova sezone na cijelom Mediteranu izvanredna.
Ja

13. 08. 2017 - 09:37

Najgore od svega je sto zivim na primorju (Bd) i radim u turizmu,tako da znam o cemu pricam,a cirilicu nisam ni ucio,niti je znam. A ti si vjerovatno negdje sa sjevera koji nije izasao iz svoga dvorista,cim imas takvo misljenje,ostaj mi zdravo!
Eх,

12. 08. 2017 - 17:57

Да сте мало паметнији и да мало више поштујете Србе из Србије ! Милион Срба из Србије тренутно летује у Грчкој. Грчка је православна земља и Грци не вређају Србе по читав дан . четници па четници...
-

12. 08. 2017 - 18:35

Hvala ne treba, i ovo je suvise. Postoje i drugi narodi osim Srba. A sto se Grcke tice ne samo njihova stampa nego i svjetska je pisala o huliganima iz Srbije koji su ubili u hordi jednog Amerikanca i tukli se izmedju sebe. Nek se neko drugi grabi za srpske turiste. Daleko vam lijepa kuca.
Ne povecati nego smanjiti

12. 08. 2017 - 18:49

"Oko 900.000 srpskih turista godišnje poseti Grčku" Dakle godisnje, ne moze biti trenutno. Ali je poenta ovo - vi i dalje zivite u iluzijama da neko od vas zavisi. Naprotiv 90-ih su se svi razbjezali od vas. Crna Gora od kad je suverena imala je mogucnost da se integrise u Zapad. da u odnosu na vas poboljsa kvalitet zivljenja,... Postoji trziste i svako nek ide gdje mu basta, a srpskim nacionalnim paranoicima se pravdat ili dodvoravat je uzaludna rabota. Diversifikacija turista po zemljama jeste nesto sto ceka Crnu Goru. I dalje odvose zavise od ruskih i sprskih turista, Prema tome rekao bi da je potrebnu relativno smanjiti broj a ne povecati, da ne zavisi od necijih politickih hirova i ucjena.Diversifikacija je ekonomska mudrost(primjer Hrvatska). Pogledajte ucjene iz Rusije na drugoj.Pogledajte kampanju u srpskim medijima protiv CG turizma kao drugi primjer
Marko Miljanov

13. 08. 2017 - 19:22

paradajz turistima iz sirbistana grcka je zabranila unos hrane
oprečno

13. 08. 2017 - 09:16

Pa što povećavaju PDV i uvode razno razne akcize ako je sve bajno. Biće prije da se još nije ušlo u tačan broj prijavljenih turista,.
?

13. 08. 2017 - 18:18

Kakve to veze ima nesretnice. Puuce li od muke ? Sto cinis u CG ? Izvoli u zemlju koju neces mrziti.
Zastava

13. 08. 2017 - 20:28

Ja nikog ne mrzim.Niti volim zbog intersa. Nego logično je da ako ima više turista da taj narod i troši, dakle samim tim plaćaju se porezi i puni se državna kasa. E sad, što je muka pa se poveaćavju porezi dragi moj botiću
Pg

13. 08. 2017 - 12:43

Sto ima Srbija od toga sto joj gradjani ljetuju u Grcku .A sto ima Srbija od toga sto joj gradjani ljetuju u Crnoj Gori .
POSMATRAC

13. 08. 2017 - 20:07

Nemamo ni mi skoro osim sto vlast pokupi taj novac da bi drzava disala na skrge.
Novi komentar