Joković: Najvažnije jedinstvo i očuvanje SNP-a

Za predsjednika Socijalističke narodne partije ne treba se odlučivati na osnovu njegove ličnosti već ideje koju on zastupa, poručio je kandidat za tu fukciju, Vladimir Joković, navodeći da se zalaže za jedinstvo i očuvanje stranke i maksimalno angažovanje mladih.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 14:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je rekao da su njegovi protivkandidati prepoznatljivi, ozbiljni i iskusni političari.

„Ali mislim da ovo nije trenutak kada se treba odlučivati za ličnosti nego ideje koje oni zastupaju. Ja se zalažem za uzvišenu ideju jedinstva i očuvanja SNP-a kao i maksimalno angažovanje mladih, stoga mislim da imam prednost u izboru predsjednika partije“, kazao je Joković agenciji MINA.

On je saopštio da će mu glavni cilj, ukoliko pobijedi, biti da učini sve što je u njegovoj moći da smanji trenutnu polarizaciju u partiji, s obzirom na to da na obje strane postoje izuzetno časni, mudri i SNP-u odani ljudi

Prema njegovim riječima, izborom novih opštinskih odbora i Glavnog odbora, promijeniće se struktura sadašnjeg vrha partije, čime će, kako smatra, biti uklonjene postojeće tenzije.

„Čim naše članstvo osjeti stabilnost partije, sva energija će biti usmjerena prema onom za šta se SNP borio svih ovih godina, a to je smjena aktuelne vlasti u Crnoj Gori“, naglasio je Joković.

Upitan da li će SNP nastaviti bojkot parlamenta, Joković je odgovorio potvrdno.

„S obzirom na to da su prošli parlamentarni izbori održani na dan navodnog državnog udara i da u tim uslovima nije bilo moguće održati demokratske izbore, sadašnji saziv parlamenta smatramo nelegitimnim i SNP će nastaviti bojkot“, poručio je Joković.

On je istakao da će se SNP zalagati za jedinstven nastup opozicije ili model koji bude najbolji da bi osvojili vlast na svim lokalnim izborima.

„Takođe mislimo da bi najbolja opcija bila da se nađe zajednički predsjednički kandidat ispred čitave opozicije, koji bi u toj varijanti pobijedio bilo kojeg kandidata aktuelnog režima“, zaključio je Joković.

Komentari: 1

L Dabanović

12. 08. 2017 - 21:26

Danas poslije skoro 30g da nekojem narodu iz jugoslovenskih republika/pokrajina pane na'm da nazovu sebe Jugoslovenom kojeg nebraniše i ne ginuše-bila bi sprdnja za taj narod a i nepoštovanje pokojnog jugoslovenstva koje je zaslužilo pomen poštovanja.Pa me čudi ovaj današnji narod koji sebe nazva 'srpstvom/Srbinom'-a u šaku vjekova ni glas odbrane ne podigoše ili bar neki ustančić-kako nemaju stida ni poštovanja prema pokojnom srpstvu/Srbinu kojima Njegoš ostavi mit viteštva za pominjanje.Pa na kraju da je porod raje i turskog podaništva išta lijepo ośeća prema srpstvu/Srbinu za njega bi povremeno i podizali ustanke a ne šaku vjekova bili najmirnije roblje koje istorija pamti.Ma i nije važno kako će dojučeranja raja sebe zvat-nego kako crnogorska i rođena braća mogaše od sebe sprdnju učinjet-počkat se na junaštvo i čojstvo i slobodarsko crnogorstvo svojih đedova.Evo i ovi u SNP ka i predhodnici-nemaju stida što počkaše svoje i đedova crnogorstvo a ponose se otrcanim srpstvom.
Novi komentar