Crna Gora 19. po broju nezaposlenih u Evropi

Crna Gora nalazi se na 19 mjestu po broju nezaposlenih, dok je BIH po tom osnovu najgore rangirana u Evropi, pokazuje novi izvještaj organizacije "Trading Economics".
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 16:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema najnovijem izvještaju o stopi nezaposlenosti u svijetu te organizacije, koja mjeri ekonomske parametre u zemaljama širom svijeta, najviša stopa nezaposlenosti je u Džibutiju 54 odsto, a za njom su Kongo sa 46,1 odsto i Kenija sa 40 odsto, dok je BiH sa 39,18 odsto na četvrtom mjestu. Iza BIH su Namibija i Gambija, prenosi capital.ba.

Prema izvještaju stranice "Trading Economics", Albanija je na 35., Srbija na 36., Hrvatska na 45., a Slovenija na 65. mjestu.

Ekonomski analitičar Damir Miljević rekao je da su ti poražavajući podaci najbolja slika socijalnog stanja u BiH, jer je svjetski ekonomisti svrstavaju rame uz rame sa najsiromašnijim afričkim zemljama.

"Da Austro-Ugarska, i Tito u Jugoslaviji, i sve prethodne generacije nijesu izgradili infrastrukturu, mi bismo i na prvi pogled izgledali kao Namibija ili Gambija. Prema svemu drugom smo, nažalost, u rangu s tim zemljama", istakao je Miljević.

(Mina biznis)

Komentari: 1

Putnik Namernik

13. 08. 2017 - 09:06

"Da Austro-Ugarska, i Tito u Jugoslaviji, i sve prethodne generacije nijesu izgradili infrastrukturu"??? Sa cijim parama je "Tito u Jugoslaviji" izgradio tu infrastrukturu?
Novi komentar