Šeik oživljava Titovu vilu na Vlasinskom jezeru

Oni koji pamte Josipa Broza Tita znaju da je volio da uživa u prirodnim ljepotama bivše SFRJ. Za njega su zato građene vile u svim republikama.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 17:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jednu takvu vilu na Vlasinskom jezeru kupio je arapski šeik i riješio da je renovira u Titovu rezidenciju. Ključ apartmana 107 nije sa ostalim ključevima hotelskih soba, već pored biste Tita na pultu recepcije. Apartman za doživotnog predsednika SFRJ ima spavaću i dnevnu sobu i terasu sa pogledom na Vlasinsko jezero.

Titova vila sagrađena je 1952.godine kad je završena brana i napunjeno Vlasinsko jezero. Pored Titovog apartmana su i sobe za poslugu i obezbjeđenje.

Četiri hotela preduzeća Evropa iz Surdulice, među kojima i hotel Vlasina prije godinu dana kupio je šeik iz Katara. U toku je kompletno renoviranje objekta koji će dobiti i zvanični naziv Vlasina-Titova rezidencija.

U posljednjih nekoliko godina sve je više stranih investitora koji su zainteresovani za Vlasinsko jezero. Međutim zbog nepostojanja generalnog urbanističkog plana nijesu spremni da ulažu novac na tom području.

Vlasinsko jezero se nalazi na 1.230 metara nadmorske visine i poslije Đerdapskog drugo je po veličini u Srbiji.

(B92)

Foto: nasbiro.com

 

Komentari: 0

Novi komentar