Demokrate Herceg Novi: Raskrinkali smo prevarni plan DPS-a

Da je DPS HN u nokdaunu govore posljednja saopštenja u kojima se papagajiše i sopstveni poraz pokušava drugačije predstaviti. No, to ne čudi kad dolazi od DPS-a, jer čega se pametan stidi, nepristojan i neozbiljan se ponosi. DPS-ov plan i program učešća Opštine u rješavanju stambenih pitanja doživio je debakl od kojeg se još ne mogu oporaviti, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 19:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Iz tog ropca nastavljaju da kontaminiraju neistinama okolinu. Nema te neistine, nema te manipulacije, nema te izmišljotine, kojom možete sakriti svoje mahinacije i skrenuti pažnju sa perfidno smišljenih prevara i kriminalno oblikovanih planova u vezi stanova. O težini nokdauna govori i to da niste svjesni da je u istoj sali održana centralna javna rasprava o Strategiji razvoja gradske luke Škver. I zaista nije lako podnijeti takva dva udarca u istom danu! Znamo da vam nije lako jer smo vam razotkrili skrivene prevarne namjere koje bi sigurno prošle da ste još dvije godine ostali na vlasti. Razumijemo i razloge za vašu potrebu da nas zasipate primitivizmom po principu "kad nema argumenata, onda protivnik vrijeđa", navedeno je u reagovanju novskog odbora Demokrata na današnje saopštenje OO DPS Herceg Novi.

Nova opštinska vlast je, kako se navodi, prethodnih dana postigla tri izuzetna učinka.

-Prvo,  otkrili smo prevarantski plan funkcionera DPS-a da stanove dijele mimo prava i elementarne logike. Drugo, blokirali smo sprovođenje tog prevarnog plana i nadigrali pravnim sredstvima i putem pravne države cijelu kliku DPS-a kojoj se pridružio i jedan sudija koji će otići u istoriju pravničke gluposti, jer je pokušao da privremenom mjerom blokira normativnu djelatnost narodnog predstavničkog tijela. Nakon prigovora Opštine koji je podnijet Osnovnom sudu, ukinuta je ta famozna privremena sudska mjera. Treće, Skupština Opštine je juče donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o učešću Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika. Prema tome, raskrinkan je prevarni plan DPS-a. Pravnim i legitimnim političkim sredstvima im je stavljena rampa. I što je najvažnije, zahvaljujući Demokratama i našim koalicionim partnerima sa kojima tvorimo novu demokratsku opštinsku vlast, novske porodice će biti u mogućnosti da riješe stambeno pitanje na prikladan i regularan način. Na osnovu odluke nove opštinske vlasti, novske porodice će biti u prilici da riješe stambeno pitanje na transparentan način i pod predvidivim i jednakim uslovima za sve- naglašva se u reagovanju.

DPS je, kako se navodi, umjesto stanova pokušao da proturi prevare, obmane i skućavanje šefa policije i udomljavanje svojih funkcionera, a sve na način koji je suprotan pravu i zdravom razumu.

-Nova opštinska vlast u Novom obezbijedila je da se stambena pitanja rešavaju regularno, pravično i bez ikakvih skrivenih namjera. I opet ponavljate 44 stana iako je juče izglasano 48, što je još jedan dokaz da se teško odričete preostala 4 stana, pa ih izgleda još svojatate. Za sva pitanja koja nama postavljate obratite se vašim predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, jer jedino oni znaju tačne odgovore na ta pitanja, a mi ćemo u vezi toga sačekati istragu tužilaštva i dobiti ubrzo odgovore. Svoje nečasne namjere pokušali ste sakriti iza ovih porodica, ali vam nije niti će ikad proći. Intervencijom nove opštinske vlasti cijela stvar je ispravljena na zadovoljstvo svih sindikalnih organizacija i u skladu sa interesom Opštine Herceg Novi- ističe se u reagovanju i dodaje da je  nova opštinska vlast domaćinska i da su je kao takvu izabrali građani Novog.

-Novljani i Novljanke znaju da se kupus ne povjerava kozi, pa tako ni stanovi ni opštinski resursi DPS-u. Razotkriveni ste i blokirani. A sad putujte za Spuž i posljednje klupe u koje vas je narod smjestio, i ne brinite za stanove. Ta briga je posao nove opštinske vlasti koju realizuje pravično i striktno prema pravnim propisima, te tako zadobija sve veće povjerenje građana- zaključuje se u reagovanju OO Demokrata Herceg Novi.  

Komentari: 3

Labud

12. 08. 2017 - 23:50

Kako sad ovo hvaljenje pravne drzave, a do juce je lopovska??? Demokrate ili prikriveni DF su se nesto zbunile, jer mi ova izjava ne lici na njih: "Drugo, blokirali smo sprovođenje tog prevarnog plana i nadigrali pravnim sredstvima i putem pravne države cijelu kliku DPS-a " Znaci kad sud predudi u korist Demosrata onda je rijec o pravnoj drzavi, a kada predude suprotnomonda je to sudstvo Milovo i korumpirani DPS-ovci!? Ovaj sto pise za Demosrate treba jos malo skole pa kad se lazinja treba i u tome biti dosljedan do kraja!
Tara

13. 08. 2017 - 12:15

vi pripadate srpskoj radikalnoj stranci..drugim rijecima "politicki talog"
kvrc

13. 08. 2017 - 21:41

Mnogo ste se, Demokraste, uznijeli, klepiće vas poraz od koga se ne oporavlja.
Novi komentar