Tramp ponovo uvjerava stanovnike Guama da su bezbjedni

Predsjednik SAD Donald Tramp ponovo je uvjmerio stanovnike Guama da su bezbjedni, istakavši da su američke vojne snage u stanju pripravnosti. Guverneru Guama Ediju Kalvu poručio je da su SAD "1.000 odsto sa njima", javlja AFP.
Objavljeno: 12. 08. 2017 - 20:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kalvo je tokom razgovora sa američkim predsjednikom rekao da se "nikad nije osjećao bezbjednije i da nikad nije bio tako samouvjeren", navedeno je u saopštenju iz Kalvove kancelarije.

-Uradićemo odličan posao, ne brinite ni o čemu- rekao je Tramp tokom razgovora i dodao da je on trebalo da bude na čelu SAD prije osam godina, ili neko ko ima tvrd stav poput njega.

Tramp je, takođe, rekao da će Sjeverna Koreja, ukoliko napadne SAD, zaista zažaliti i da je američka vojska "spremna i naoružana".

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA je u današnjem komentaru optužila Trampa da dovodi situaciju na Korejskom poluostrvu na ivicu nuklearnog rata, nazvavši SAD "fanatikom nuklearnog rata".

Sjeverna Koreja je izazvala problem sa Sjedinjenim Američkim Državama i mora da ga riješi, napisao je šef britanske diplomatije Boris Džonson na svom Tviter nalogu.

Boris Džonson je naveo da je međunarodna zajednica okvir koji će osigurati da Sjeverna Koreja zaustavi svoje agresivne akte.

Istakao je da Britanija radi sa SAD i drugim svojim partnerima u regionu kako bi kriza bila okončana diplomatskim putem.

(Tanjug)

 

Komentari: 0

Novi komentar