Velika prevara: Turisti stigli, smještaj ne postoji

Desetine slovenačkih državljana je prevarena nakon što su iznajmili apartmane u Hrvatskoj koji zapravo ne postoje. Slovenačka policija potvrdila je da istražuje slučaj prevarenih slovenačkih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši "iznajmljivanje" apartmana na hrvatskoj obali, a da takav stan ne postoji saznali su tek kada su došli na lice mjesta i uzalud tražili i kućni broj i apartman.
Objavljeno: 13. 08. 2017 - 10:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti predkaznenog postupka o tome se ne može više ništa reći.

Sumnja se da je sve prevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenačkoj policiji.

Mediji su o tome već pisali prošli mjesec kada se javila žena koja je oglas o iznajmljivanju apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na portalu za kupovinu i prodaju.

Nepoznatoj osobi u Celju nakon potpisivanja ugovora o iznajmljivanju isplatila je 300 evra akontacije. Sa vlasnikom je kontaktirala uglavnom preko e-maila i telefonom koji je ugašen pošto je prevara otkrivena, a policija obavještena.

U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetina.

 

B92

Komentari: 0

Novi komentar