Vujošević izbacio Amerikanca iz reprezentacije BiH

Zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom Stručnog štaba iz košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine odrstranjen je Aleks Renfro, 31-godišnji Amerikanac.
Objavljeno: 13. 08. 2017 - 18:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

KS BiH je u nedjelju saopštio da će Renfroevo mjesto zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

“Ova epizoda ne znači da će reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva susreta protiv Slovačke, a naročito protiv Jermenije, ekipa boriti do posljednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj”, saopštio je KS BiH.

Ovaj potez, kako su naveli, najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati “samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi”.

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Švedske u utakmici četvrtog kola grupe A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, koja je sinoć igrana u Zenici. Šveđani su slavili sa ubjedljivih 88:72 (23:23, 21:13, 20:19, 24:17). Tim Duška Vujoševića do kraja gra protiv Jermenije i Slovačke i samo pobjedama ostaće u igri da nastavi kvalifikacije za SP.

Komentari: 0

Novi komentar