I mali dok odlazi iz brodogradilišta

Dolazak remorkera iz Turske koji bi trebalo da otegle mali dok iz Jadranskog brodogradilišta Bijela, očekuje se do kraja sljedeće sedmice, javlja Radio Jadran.
Objavljeno: 18. 08. 2017 - 17:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zvaničnih informacija da li su remorkeri krenuli još nema, mada bi prema nekim ranijim projekcijama, to trebalo da se dogodi krajem mjeseca.

Za razliku od velikog doka, koji je iz Brodogradilišta otišao na specijalnom holandskom brodu za prevoz teških tereta, mali će do Turske, i novog vlasnika, biti tegljen.

Očekuje se da će sama "operacija" "privezivanja" na remorkere trajati svega dan, te da bi mali dok već narednog dana mogao napustiti Brodogradilište. Do Turske bi, kako se očekuje, trebalo da "plovi" nekih 10 do 15 dana.

Podsjetićemo, mali dok Jadranskog Brodogradilišta Bijela, kapaciteta podizanja 10 hiljada tona, kapaciteta dizalica 2,7 tona, sa pripadajućom opremom, prodat je krajem aprila jedinom ponuđaču iz Turske.

Odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču, po cijeni od 2.100.000 eura, donijeta je 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila. Početna cijena naznačena u Javnom pozivu bila je 2.089.732 eura.

U Brodogradilištu, koje je u stečaju i prodajom imovine namiruje povjerioce, trenutno je 70 radnika, bez konkretnog uposlenja. Oni očekuju da će biti angažovani na pripremi malog doka za tegljenje.

foto: Radio Jadran

Komentari: 0

Novi komentar