Marovići se žalili na privremeno oduzimanje imovine

Advokat Zdravko Begović uložio je žalbu na odluku podgoričkog Višeg suda da privremeno oduzme kompletnu imovinu Svetozara Marovića, supruge Đorđine, sina Miloša i njegove porodice.
Objavljeno: 18. 08. 2017 - 20:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Privremena mjera zabrana korišćenja imovinom juče je upisana na desetak nekretnina budvanske porodice Marović, kao i na imovinu šuraka Ivana Popovića.

Time je sud prihvatio zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se imovina zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage - da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

“Mi smo dobili takvo rješenje Višeg suda i na to rješenje u zakonskom roku od osam dana izjavili žalbu Krivičnom vijeću Višeg suda”, kazao je Begović za TVCG.

On kaže da je u žalbi kao obrazloženje navedeno da je ogroman dio imovine na koju je stavljena privremena mjera stečen na zakonit način.

"Radi se između ostalog i o stanu Svetozara Marovića koji je dobio unatrag 30 godina kao predsjednik Izvršnog odbora Opštine Budva. Zatim o stanu Miloša Marovića koji je kupljen na osnovu kredita koji još uvijek otplaćuje Prvoj banci, zatim o imovini koja je stečena putem nasljedstva. Mi smo apsolutno ubijeđeni da će Krivično vijeće takvo rješenje sudije za istragu Višeg suda ukinuti i da će prihvatiti navode iz naše žalbe", poručio je Begović.

(rtcg.me)

Komentari: 4

RAŠO

18. 08. 2017 - 22:11

I u zakonitu imovinu ugrađen je dio nezakonito stečenog novca, prema tome nemaš se što žalit. Ako se treba žalit na nešto, to je na kaznu ispod svakog minimuma koju su dobili on i njegov sin i što im je omogućeno da pobjegnu iz države poslije osude i pljačke. Naše pravosuđe osuđenike prvo šalje u Srbiju na liječenje pa posle ako se kad oporave da idu na izdržavanje kazne. Izgleda da je i ovaj što su ga pustili pa ga sad traže na liječenje u Srbiju. . BOŽE OĆE MO LI IKAD POSTAT DRUŠTVO U KOJEM ĆE SE POŠTOVATI I UVAŽAVATI DRŽAVA I REVNOSNO BEZ IZUZETAKA PRIMJENJIVATI ZAKONI, Možda će doći i taj dan ali ja čisto sumnjam da ću ga dočekati.
Narednih 100.god NE.

19. 08. 2017 - 06:07

...........BOŽE OĆE MO LI IKAD POSTAT DRUŠTVO U KOJEM ĆE SE POŠTOVATI I UVAŽAVATI DRŽAVA ,,,,,,,,,, Jer ovakva drzava koja nije ista prema svim svojim gradjanima ne moze biti uvazavana. I ne fataj se za drzavu -drzava je imaginarna nji prestavlja kao sto vidimo Sveto I ostali tako drzava je sveto,marko milo,pero...persa mileva,,,fillip itd,,,,I naravno danilo
Anglo saksonski

19. 08. 2017 - 06:25

E moj RAŠO ,vi i mi u CG koji smo za CRNU GIRU iskreno bez INTERESA BILO KAKVIG najgire smo prosli od ovig SISTEMA KOJI NAS VODI, GDE MOZE BITI NEKO BOGAT U ZEMLJI OD 500 HILJADA STANOVNIKA BEZ INDUSTRIJE, I SIROMASNE EKONOMIJE KOJA I ME POSTOJI, ALI ZATO SU SVE OPLJACKALI OD NARODA ,A MAROVUC LIJEPO UZIVA PO BEOGRADSKIM SPLAVOVIMA UZ SKUPE BRUITE ,SAMPANJCE I FRANCUSKE KONJAKE, NEKA MU DOBRO UČINILO.
mara

19. 08. 2017 - 08:02

OVO JE MALO UZEO,NO MU NAMJEŠTAJU JOŠ JEDNO 50-AK.BIĆE KAO SA KALIĆIMA.POSLIJE 3-4 GODINE OPTUŽNICA PADA.ZA PRETRPJELE VELJE MUKE I OŠTEĆENU IMOVINU I ZATO ŠTO JE NIJE KORISTIO,I ZATO ŠTO SVOJU MILU DOMOVINU NIJE MOGAO DA VIDJA ,ODŠTETA NARODE JOŠ 50-K MILIONČIĆA.TO JE SITNO U ODNOSU NA ŽRTVU, KOJU JE PRINIO NA OLTAR DOMOVINE
Novi komentar