Balkanskog kralja prostitucije ubio Srbin?

Dilaver Bojku (58) zvani Leku, nekrunisani kralj prostitucije na Balkanu, ubijen je sa nekoliko hitaca u glavu u ponedjeljak oko 17 sati u Strugi ispred svog restorana, a makedonski mediji prenose da je ubica moguće srpskog porijekla.
Objavljeno: 20. 08. 2017 - 17:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pozivajući se na relevantan izvor koji je bio prisutan, ubica Dilavera Bojkua (58) je, kako piše Nova Makedonija,  poslije zločina, na srpskom jeziku izgovorio nešto zbog čega je i policija sada u šoku.

Njemu je oko 16:40 sati, prišao muškarac između 30 i 40 godina, prosječne visine, sa svjetlom bejzbol kapom i tamnim naočarima za sunce. Ubica je izvukao revolver "magnum", ispalio metak i krenuo da napušta restoran. U namjeri da ga uhvate i zadrže dok ne dođe policija, za njim su potrčala dvojica gostiju, ali su oni ubrzo odustali od potjere jer je nepoznati i na njih ispalio dva metka. Zatim je ubica sjeo na motor, koji je unapred bio pripremljen i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Od tada, ubica je u bjekstvu, a u javnosti se spekuliše da je motiv ubistva  krvna osveta.

Analizirajući cijeli slučaj, Nova Makedonija odbacuje krvnu osvetu kao mogući motiv ubistva Bojkua. Ovaj mediji je došao do neoficijalnih saznanja koja mogu baciti dopunsko svjetlo na ovaj događaj.

Pozivajući se na relevantan izvor koji je bio prisutan u kritičnom momentu na kritičnom mjestu, ubica je, piše Nova Makedonija, poslije ubistva, na srpskom jeziku glasno izgovorio: "Sada si beskoristan“.

Prema tumačenjima upućenih, ova činjenica govori da se ne radi o krvnoj osveti. Oni naglašavaju da u takvim slučajevima, onaj koji "vraća krv“, odnosno koji se sveti, žrtvi prilazi od napred, a ne s leđa, da bi je pogledao u oči i time potvrdio da se radi o krvoj osveti.

Čak je i utvrđeno da "onaj ko preuzima krv" (onaj ko počini ubistvo) to potvrđuje riječima, izgovarajući ime onoga za koga se sveti. U ovom slučaju, to se nije dogodilo.

Ovo je ključni element za posmatranje motiva ubistva, a samim tim i važan element za pronalazak počinioca zločina.

 

 

 

Komentari: 1

Možda je Hrvat?

21. 08. 2017 - 07:46

Ili Crnogorac? Isto se kaže. Možda je Njemac koji zna bosanski? Bravo za tekst, veoma koristan
Novi komentar