„Grazie Herceg Novi“ – poruka italijanskih turista s „kandžom“ na točkovima

Hroničan nedostatak parkinga u Herceg Novom i ovog ljeta mnogi su platili kaznom za nepropisno parkiranje, a mnogi i dalje prolaze „lišo“. Parkiraju po trotoarima, tamo gdje ugrabe malo slobodnog prostora, hlada pod palmama, zavučenim djelovima grada…
Objavljeno: 20. 08. 2017 - 19:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ipak, kada se stranom državljaninu desi da parkira tamo gdje parkiraju svi, a samo on bude primjećen i kažnjen nije dobra poruka nadležnima.

Italijanska porodica s prijateljima došla je na ljetovanje u Herceg Novi, gdje imaju i rodbinu. Lijep je grad, ali, kažu, svakog dana im se nešto događa, što baš ne mogu da shvate.

Najveću neprijatnost su doživjeli juče u Meljinama. Tražili su parking, koga nigdje nije bilo, a onda su vidjeli prazno mjesto, između palmi, uz put i trotoar. Tu je, kako nam pričaju i dokumentuju fotografijama, bilo parkirano još 20 auta. Nije bilo znaka zabrane. Kada su se vratili zatekli su blokirane točkove i obavještenje o kazni od 65 eura zbog nepropisnog parkiranja.

– Svakako da onaj ko je napravio prekršaj treba da plati kaznu. Nije problem 65 eura. Ali, kako to da smo samo mi napravili prekršaj i samo mi kažnjeni? Da li nemate dovoljno kandži za sve, ili nadležni ne vide još 20 automobila parkiranih na ovom mjestu. Ne vide ni auta koja su parkirana nedaleko, baš ispod znaka zabrane saobraćaja. Mislim da je, ipak, samo zbog italijanskih tablica i da ovako samo tjerate turiste. Žao mi je, ali tako je – priča nam revoltirani Danilo.

U znak revolta ostavili su dva natpisa na kolima: „Grazie Herceg Novi“ i „Benvenuti Hreceg Novi“.

italijani-parking-1-677x420

On je dolazio i pred sezonu u Herceg Novi, pa je imao slično iskustvo. Nije vidio znak za zabranu i jednosmjernu ulicu ka Kanli kuli od starog Doma zdravlja, koji samo što je bio postavljen. Krenuo je za kolonom auta, a onda je policija zaustavila kod Kanli kule samo njega…

Kakav odgovor nadležni mogu dati? Nismo pitali. Suvišno je. Trebalo bi samo da shvate da propisi i kazne važe za sve, jednako, a da primjenom ovakve „represije“ samo prema strancima, grad gubi mnogo više od zarađenih 65 eura.

radiojadran.com

Komentari: 7

Ma oni vole visokoplatežne

20. 08. 2017 - 20:00

To oni ćeraju malo Talijane jer oni nemaju para u korist visokoplatežnih gostiju iz Srbije i Republike Šumske. Velika je navalica ove sirotinje iz EU a tu nema zarade
Guest_33445

20. 08. 2017 - 21:19

MOZDA SU UNIJELI PARADAIZ I ZAITIN
Guest_82552

21. 08. 2017 - 07:14

VJERUJEM DA ZNAJU I STRAE JEZIKE
Mišo

21. 08. 2017 - 08:10

Muke hercegnovskih vlasti. Da li Italijanima da računaju ratno savezništvo sa njihobim gibaničarima pa da gledaju kroz prste ili da kažnjavaju za "Viva vero Montenegro"?
mne

21. 08. 2017 - 08:46

Kakva italijanska porodica? Srbi iz Italije došli kod rođaka u Novi. Kombijem.
očigledno

21. 08. 2017 - 09:17

demokrate ćeraju turiste! Očito!
50 %

21. 08. 2017 - 11:53

Imaju sad ove aku brusilice u OKOV za 30 euri aktion. Isijecu im ta gvozdja i bace u more i rijesen problem . A to da se selektivno kaznjava je poznato . Pasuk kupi prvo strane tablice pa u potonje domace.
Novi komentar